Полицията в Мюнхен с Porsche 911?


23
ян.
2020

В Мюнхен се движи Porsche 911 Turbo Cabrio, лакирано в полицейските цветове: сребристо-синьо и неоново-жълто. Дали пък баварската полиция не е минала на Porsche Cabrio?

В момента духовете в Мюнхен са разбунени от съвсем специално Porsche 911. Причината е очевидна: на пръв поглед това 911 Turbo Cabrio (991) изглежда като полицейски автомобил. Сребристото Porsche е лакирано в неоново жълто и синьо, а на предния му капак и на двете страни пише „Police“. Едва при по-внимателно вглеждане се вижда, че спортният автомобил не е служебна на пола на полицията в Мюнхен, а частна собственост. Журналистка от Мюнхен е заснела автомобила и е публикувала снимката в социалните мрежи.

Това казва мюнхенската полиция за автомобила

Колата е известна на полицията в столицата на Бавария отдавна. „Porsche-то се движи из града от няколко години, преди в типичните (тогава) за полицията цветове зелено и бяло“, каза говорител на полицията. Полицията няма възражения, тъй като в Германия не съществуват директни разпоредби относно цвета и мотивите на автомобилите. Забранено е да пише „Полиция“ на немски език, както и да бъде отпечатван герба на Мюнхен.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >