Полицейски Ford Mustang с 455 к.с.

Това е най-продаваният спортен автомобил в Германия: Ford Mustang. Инициативата "Tune it safe" е тунинговала автомобила по особен начин – с полицейска визия. Първите ни впечатления!

2811
2016

През 2016 година инициативата „Tune it safe“ заедно с Wolf Racing се заемат с най-продавания спортен автомобил в Германия. Сега един Mustang 5.0 V8 Fastback блести пред нас с полицейската си визия. Може да му се насладите на Essen Motor Show 2016 (25 ноември до 4 декември)

Тунинг по всички правила, но без да изглежда нелепо

Тунерът Wolf Racing е оборудвал и без това агресивния като визия Mustang с аеродинамичен комплект. Отпред популярният Ponycar е получил спойлер и сплитер. Отзад Mustang изглежда още по-див благодарение на дифузора, неподвижния спойлер и задната броня с Flaps. Визията се допълва от впечатляващите странични прагове и 20-цоловите джанти. Всичко това повишава аеродинамичното притискане на автомобила към пътя, но монтираните части показват и друго: как функционира сигурният и съобразен с всички правила тунинг, без при това да изглежда нелепо. Например снижаване на каросерията с регулируемо окачване: Mustang лежи ниско над пътя – но нищо не закача. И ако бъдете спрени от истински полицейски автомобил със своя псевдо-полицейски Mustang, няма да имате неприятности със закона заради нелегален тунинг.

Това не е просто Mustang със сини „буркани“

Както и всички досегашни „Tune it safe“ автомобили и Mustang не е получил просто полицейска визия със сини „буркани“. Отново виждаме детайли със синьо фолио като сплитера отпред, фолираните Flaps на задната броня или стилните допълнителни светлини на радиаторната решетка.

По-висока мощност и спортна изпускателна система

Оригиналните полицейски лампи на покрива могат да се управляват с дистанционно управление от кокпита. Иначе интериорът не се различава от този на серийния Mustang. За разлика от мощността: вместо серийните 421 к.с. 5-литровият V8 развива 455 к.с. Той ускорява автомобила за 4,3 секунди от 0 до 100 км/ч и му позволява да развие максимална скорост от 268 км/ч. За да може типичният за Ponycar звук да се разгърне още по-добре, малко по-различният полицейски автомобил е оборудван с подходяща спортна изпускателна система с огромни ауспухови накрайници. Производителят Ford толкова харесва полицейския Mustang, че има идея да го паркира в собствения си музей. И това няма да е първия подобен случай: един шоу-автомобил на VW, Scirocco с полицейска визия, може да бъде видяно от 2009 година в Autostadt във Волфсбург.

Извод

Mustang може да се похвали с агресивна визия и като сериен автомобил, затова при тунинга не бива да се прекалява. И инициативата „Tune it safe“ е успяла да постигне това. Ролята на „good cop“ обаче трябва да се играе от някой друг, Mustang си остава bad cop.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин