Полицейска Tesla остана без ток в преследване


26
сеп.
2019

Неприятна история: Tesla Model S 85 на служба в полицията на Фримонт (Калифорния, САЩ) остава без заряд на батериите в преследване. Според информация на CNN полицаят Хесе Хартман зад волана точно започнал да гони автомобил, когато осъзнава, че оставащият пробег на електрическата патрулка бил само шест мили (ок. десет километра). Наистина, на помощ са се притекли колегите от California State Highway Patrol, но и на тях им се е наложило в един момент да оставят нарушителя да набере преднина, тъй като преследването се оказало опасно заради високата скорост.

Въпросната Model S с капацитет на батерията 85 кВтч и максимален пробег 424 км, по данни на CBS е направена в завода във Фримонт – но по невнимание служителите на реда са забравили да я заредят преди дежурството. Защо – не се знае… От време на време подобни ситуации се случвали, когато след смяна полицай пишел доклад и не се връщал повече на улицата. От екологични съображения полицията на Фримонт започна пробно използване на Tesla. Все още не е ясно дали осуетеното преследване ще окаже влияние върху бъдещето на електромобилите на Елън Мъск „под пагон“.

Още по темата

Card image cap
Nissan пише историята на кросоувъра

13
юни
2016

За японската марка Qashqai е важен колкото Golf за VW и колкото Model T - за Ford

Card image cap
MINI с ново иновативно предложение за допълнително оборудване – MINI Scissor Doors

1
апр.
2016

С въвеждането на нова опция в богатата гама от допълнително оборудване на MINI - т.нар. “Scissor Doors”, британската марка предлага ефикасно решение за предизвикателствата на градската среда и в унисон с легендарната MINI концепция

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: