Полезни съвети пред поставяне на газова уредба

1110
2016

Избор на скъпа електроника и евтини компоненти на газовата уредба oбикновено не е добро решение, казват от Reagas в специално разпространено прессъобщение. Много от шофьорите се заблуждават, че качеството на газовата уредба се определя предимно от електрониката, а ролята на останалите компоненти е минимална. Елементите, с които окомпллектовате уредбата, обаче са също толкова важни, колкото и електрониката, предупреждават специалистите. Според тях евтините компоненти трябвало да бъдат сменяни по-често и така създавали допълнителни разходи. От Reagas съветват почитателите на шофирането с по-евтиното гориво внимателно да подбират всеки елемент на газовата система. Ето какво е добре да знаете за някои от тях:

Инжекторите впръскват газта в двигателя и трябва да бъдат избрани в зависимост от рейката.

Инжекторите впръскват газта в двигателя и трябва да бъдат избрани в зависимост от рейката.

Има бързи и бавни рейки и трябва да се изберат в зависимост от параметрите на автомобила. Имайте предвид, че след пробег на повече километри зададените настройки за работа на рейката се променят и количеството гориво, което се впръсква в двигателя, също се променя. Затова е препоръчително рейката да се проверява и регулира. Също така на всеки 10 хиляди километра е задължително да посещавате вашия автогаз сервиз за смяна на филтиращите елементи и за преглед на системата. Това ще доведе до дългосрочна и безпроблемна експлоатация на газовата система.

Мултиклапанът ограничава нивото на зареждане до 80% от пълния капацитет на бутилката.

Мултиклапанът ограничава нивото на зареждане до 80% от пълния капацитет на бутилката.

Мултиклапанът играе важна роля за безопасността, тъй като регулира пълненето на газовата бутилка до 80% и когато газта се разшири при повишаване на температурата, осигурява необходимия аванс. Също така показва наличното количество газ в бутилката. Добре е да изберете най-съвременните модели, тъй наречените „евро сонди”, тъй като те имат висока степен на защита, освен това са снабдени с електроклапан, който прекъсва притока на газ от бутилката към двигателя, когато се загаси двигателят, и така осигурява допълнителна безопасност на автомобила. Освен това бутилката е създадена така, че тръбопроводите на входа и на изхода на газ към мултиклапана са гофрирани отделно и при авария или изтичане на газ тя излиза от купето на автомобила.

За системи тип газов инжекцион, много важни елементи са редуктор-изпарителят, който преобразува втечнения газ в газообразно състояние, както и сензорите, чрез които софтуерът черпи данни за нужните му параметри.

За да сте сигурни, че компонентите, които ви се предлагат, са качествени, монтирайте газовата си система в добър сервиз, където ще спазят и изискванията за монтажа. Например, имайте предвид, че бутилката трябва да е правилно монтирана на шасито на автомобила, така че да не се влияе от вибрациите при движението на колата. Също така, след като веднъж е монтирана, газовата бутилка не трябва да се премества, за да се осигури максимална безопасност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин