Под този Yaris земята трепери

2501
2021

Изглежда, Toyota GR Yaris е новият любимец на тунинг фирмите. На практика почти паралелно с премиерата на развиващия 261 к.с. хотхеч бяха представени първите китове за доработка на модела. А най-новият е дело на Tom’s Racing. Култовата японска компания директно пренася разработките от моторспорта на пътя. И при компонентите за GR Yaris случаят не е по-различен.

С овалния централно разположен ауспух GR Yaris изглежда по-брутално, отколкото в серийната версия с тръби отляво и отдясно.

Брутални карбонови „легени“

Дори базовата версия на малкия автомобил изглежда чудовищно с огромния отвор за охлаждане и изключително „раздутите“ калници. От Tom’s Racing обаче правят Toyota-та да изглежда още по-агресивна. Сплитер и малки Flics са добавени към предната броня, а праговете също са получили елементи за оптимизиране на аеродинамиката. Задната броня е оформена по изцяло нов начин, като сега разполага със странични въздухозаборници и голям дифузьор, „приютяващ“ централно разположен ауспух. Влиянието от моторспорта се усеща преди всичко в интериора. Тук основен акцент са „легените“ Recaro. Вероятно с тях позицията на седене ще бъде значително по-ниска. Към момента модификации по задвижващия агрегат не са правени. И въпреки това по отношение на динамиката GR Yaris е получил някои подобрения. С ново окачване на колоувъри каросерията е по-ниска. В широките калници се въртят екстремно леки 18-цолови джанти Rays, зад които има спортни спирачки Endless. Всичко това ни кара да предполагаме, че проектът далеч не е завършен. Любопитни сме да разберем какво ще ни предостави този Yaris в бъдеще.

Основен акцент в интериора са карбоновите „легени“ Recaro.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин