Подемник за 75 т в нов сервиз за товарни автомобили до София


15
ное.
2017

Качествените ремонти и техническо обслужване на тежкотоварните автомобили и автобусите са важни както за превозвачите, така и за клиентите, които разчитат на професионален превоз на пътници и товари. Държавата също поставя високи изисквания към автомобилните компании и доставчиците на резервни части и услуги в сектора. За да обслужи потребителите на DAF в България, Турботракс открива нов модерен търговско-сервизен комплекс, който ще отвори официално врати на 21 ноември. Центърът е и официален сервизен партньор на автобусите Youtong.

Комплексът се намира на бул. „Ботевградско шосе“ № 420 в София и включва търговска част, сервиз за камиони, автобуси и ремаркета, склад за резервни части и аксесоари. Разположен е върху терен от 12 700 кв.м., с удобна инфраструктура за улеснение на клиенти и партньори, а застроената площ е 3 175 кв.м.

В новия център могат да се обслужват по 12 автомобила едновременно. Вграденият петколонен подемник повдига до 75 т и разполага с една фиксирана и 4 подвижни колони, които могат да работят отделно в различните секции, съответно с две и три колони. Височината на повдигане и натоварването се следи с дистанционно управление, а сигурността при неизправност се гарантира от два независими хидравлични кръга. Сервизът разполага и с пневмохидравличен крик с товароподемност 15 тона, който може да се ползва и в канали, и под подемници. Цехът за авторепаратура също е оборудван със стенд и подемници.

Бояджийският цех е с камера с вертикален въздушен поток и вентилационна система с шест агрегата, свързани директно към турбини за високо налягане. Това гарантира постоянен въздушен поток, дори и при замърсени филтри.

Предвидена е и автомивка за тежкотоварни автомобили и автобуси. Тя е автоматична четкова, с височина за преминаване от 4,34 м, а тази на миене е 4,20 м. Автомивката разполага със специална програма Bus mirror program за измиване на автобуси с ниски подове (височина  от 175 мм).

Смазочните материали в сервиза се управляват чрез шведска система (маслено стопанство), която позволява различни нива на достъп на служителите и разделяне на потоците на свежи и отработени масла. Самото събиране на отработеното масло също е разделно. То се извежда чрез маслена магистрала до резервоарите за съхранение, разделено на трансмисиони масла, двигателни масла и антифриз.

В новия търговско-сервизен комплекс на „Ботевградско шосе“ няма да се чака дълго. Удобният подход за товаро-разтоварни дейности улеснява процеса на обработка както при приемането на доставки, така и при дистрибуцията на резервни части към краен клиент.

Още по темата

Card image cap
Когато Land Cruiser се превърне в „Титаник“ (ВИДЕО)

12
дек.
2016

Невинен дрифт по заледено езеро води до потапянето на огромна Toyota в ледени води

Card image cap
Смъртоносен капан за домашните любимци

25
юли
2016

Не оставяйте домашни животни в паркирани автомобили при летните жеги! Един американски ветеринарен лекар ни показва какво се случва, когато игнорирате това предупреждение

Card image cap
Така реве Abarth Spider

6
апр.
2016

170 к.с. и много агресивна визия - Abarth допълнително наточва Fiat 124 Spider. Предлагаме ви цялата информация за цените и двигателя. Както и видео със звука на двигателя!

Card image cap

В последния брой:

Архив >