Подемник за 75 т в нов сервиз за товарни автомобили до София


15
ное.
2017

Качествените ремонти и техническо обслужване на тежкотоварните автомобили и автобусите са важни както за превозвачите, така и за клиентите, които разчитат на професионален превоз на пътници и товари. Държавата също поставя високи изисквания към автомобилните компании и доставчиците на резервни части и услуги в сектора. За да обслужи потребителите на DAF в България, Турботракс открива нов модерен търговско-сервизен комплекс, който ще отвори официално врати на 21 ноември. Центърът е и официален сервизен партньор на автобусите Youtong.

Комплексът се намира на бул. „Ботевградско шосе“ № 420 в София и включва търговска част, сервиз за камиони, автобуси и ремаркета, склад за резервни части и аксесоари. Разположен е върху терен от 12 700 кв.м., с удобна инфраструктура за улеснение на клиенти и партньори, а застроената площ е 3 175 кв.м.

В новия център могат да се обслужват по 12 автомобила едновременно. Вграденият петколонен подемник повдига до 75 т и разполага с една фиксирана и 4 подвижни колони, които могат да работят отделно в различните секции, съответно с две и три колони. Височината на повдигане и натоварването се следи с дистанционно управление, а сигурността при неизправност се гарантира от два независими хидравлични кръга. Сервизът разполага и с пневмохидравличен крик с товароподемност 15 тона, който може да се ползва и в канали, и под подемници. Цехът за авторепаратура също е оборудван със стенд и подемници.

Бояджийският цех е с камера с вертикален въздушен поток и вентилационна система с шест агрегата, свързани директно към турбини за високо налягане. Това гарантира постоянен въздушен поток, дори и при замърсени филтри.

Предвидена е и автомивка за тежкотоварни автомобили и автобуси. Тя е автоматична четкова, с височина за преминаване от 4,34 м, а тази на миене е 4,20 м. Автомивката разполага със специална програма Bus mirror program за измиване на автобуси с ниски подове (височина  от 175 мм).

Смазочните материали в сервиза се управляват чрез шведска система (маслено стопанство), която позволява различни нива на достъп на служителите и разделяне на потоците на свежи и отработени масла. Самото събиране на отработеното масло също е разделно. То се извежда чрез маслена магистрала до резервоарите за съхранение, разделено на трансмисиони масла, двигателни масла и антифриз.

В новия търговско-сервизен комплекс на „Ботевградско шосе“ няма да се чака дълго. Удобният подход за товаро-разтоварни дейности улеснява процеса на обработка както при приемането на доставки, така и при дистрибуцията на резервни части към краен клиент.

Още по темата

Card image cap
КАТ атакува със скрити подвижни камери?

21
мар.
2016

Пътните полицаи ще залагат нов тип капани за нарушителите

Card image cap
CITROEN C3 AIRCROSS: Френският SUV-чаровник

11
авг.
2017

След представянето на студията C5 Aircross през пролетта, Citroën продължава своята SUV-офанзива и показа C3 Aircross. AUTO BILD България бе на официалното представяне на модела в Париж и разгледахме автомобила отвън и отвътре

Card image cap

В последния брой:

Архив >