Поддържан Golf GTI на изгодна цена


24
апр.
2020

Откакто на пазара се появи VW Golf 8, предишният модел става все по-евтин. Този, разполагащ с 220 к.с. Golf 7 GTI притежава истински потенциал като употребяван автомобил.  

Култов, спортен и въпреки това пригоден за всекидневието: нищо чудно, че VW Golf GTI се счита за притежаващ стабилна стойност.  Употребяваните Golf 7 GTI дълго време струваха почти толкова, колкото и нови автомобили, като едва с пазарния дебют на Golf 8 цените на предходния модел започнаха да намаляват.

Предлаганият в Бавария екземпляр в цвят „сив карбонов металик“ GTI е с първа регистрация през август 2013 г. и оттогава е изминал 102 864 километра. Продава се от първия си собственик и е безупречно поддържан.

Добра мощност и приемлив разход

Под капака на компактната бегачка“ работи 2-литров TSI бензинов мотор с 220 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм при 1500 об/мин. Максималната скорост е 246 км/ч, а спринтът до темпо 100 се взема за 6,5 секунди. GTI разполага с 6-степенна механична трансмисия, а задвижването е предно. Разходът на гориво на тежащия 1,4 тона GTI автомобил е между 6 и 7 литра А 95 Н. Вероятно обаче на практика тази стойност ще бъде значително по-висока. На външен вид тривратият GTI оставя добро впечатление, а оборудването му е солидно: двузонова автоматична климатична инсталация и отопление на седалките, бордови компютър и навигационна система. За по-добра сигурност този Golf има система за контрол на дистанцията и сензор за разпознаване на умора у водача. Сивите седалки с тапицерия от плат са в типичния кариран дизайн.

След седем години се предлага на половин цена

Като цяло този Golf 7 е всестранен компактен спортист, който обединява в себе си скорост, комфорт и надеждност. Освен това не струва много. Потенциал за проблеми създават турбодвигателят и бързоизносващите се спирачни дискове. Тук трябва да внимавате преди покупката. Цената от 27 000 лв. на модела не е висока. Така за седем години VW е загубил над половината от стойността си.

Вижте предложенията за VW Golf GTI https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=74&mo=20342&price_min=-1&price_max=-1&year_min=2013&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата