Нашите съвети » Поддържан Golf 2 GTI от Испания за под 10 000 лв. в eBay

Поддържан Golf 2 GTI от Испания за под 10 000 лв. в eBay

1608
2021

VW Golf 2 GTI има дълга история: това, което днес е постоянна величина в сегмента на компактните спортисти, започва през 1976 със 110 к.с. от 1,6-литров атмосферен двигател. Второто поколение на Golf GTI тежи повече в сравнение с предшественика си; Golf 2 GTI обаче блести с опционална ABS система и по-добра защита срещу корозия. Ако се интересувате от класически хотхеч, то можете да се огледате за някой VW Golf 2 GTI например.

В eBay в момента за продажба е обявен един първокласен екземпляр. Черният автомобил с три врати е с пробег 163 000 километра и е с първа регистрация от март 1989 г. 1,8-литровият атмосферен двигател е с мощност 112 к.с., като автомобилът няма монтиран катализатор. Катализаторът се предлага до 1990 г. само срещу доплащане –  след това става задължителен. Така или иначе обявените 9000 лв. са съвсем справедливи, тъй като Classic Data оценява GTI от тази година на производство и състояние 3 за 15 000 лв. В състояние 2 пък трябва да приготвите поне 22 000 лв. В обявата се споменават драскотини, вдлъбнатини и следи от удари на камъчета – на снимката не се вижда много от това. Тоест, необходимо е да направите оглед на място.

Нетунинговани GTI екземпляри могат да се намерят на юг

Предлаганият автомобил се намира в Барселона. Ако търсите обаче нетунинговани GTI модели, той имате добри шансове да ги откриете в Италия, Южна Франция и Испания. Там автомобилите са преди всичко в оригинално състояние и са пощадени от влага и студени зими.  Продавачът е обявил, че предлаганият GTI е без ръжда. Второто поколение на GTI обаче и без друго не е проблемно откъм корозия.  Не се вижда, дали лакът и седалките са изсветлели заради силното слънце в южната страна.

Този Golf 2 GTI е с много добро оборудване

Макар и предлаганият GTI да не е чудо по отношение на оборудването, моделът предлага следните екстри: електрически стъклоповдигачи отпред и мултифункционален дисплей, който показва часа, времето на пътуване, изминатата отсечка, средната скорост и средния разход на гориво, както и температурата на моторното масло. Страничните огледала се регулират ръчно. Опционалната ABS не е включена на борда; затова пък спортните седалки GTI присъстват.

Като цяло GTI оставя доста солидно впечатление. Цената е съвсем прилична – стига при огледа на място щетите по лака да не се окажат сериозни и да няма ръжда. Най-добре е да не се дава предплата преди автомобилът да е видян.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ