Подгответе автомобила за лятото!

Боя, стъкла, кокпит и тапицерия: преди горещите дни вашият автомобил има нужда от някои спа процедури. Време е за автомивката!

0707
2016

1.Груба мръсотия се отстранява посредством струя под високо налягане. Не забравяйте да обработите внимателно пода и калниците. Съблюдавайте стриктно предписаното разстояние!

2.На ръка с гъба и автошампоан почистете труднодостъпните зони  – като например вдлъбнатините под дръжките на вратите. 

3.Без вода – такова почистване обещава препаратът Protect & Care. Оставете го да подейства за кратко, след което го почистете с микрофибърна кърпа.

4.Грижа за лака с комбиниран продукт – политура и вакса: винаги обработвайте цели детайли от каросерията.

5.Идеална видимост отвътре и отвън. Всички стъкла трябва да бъдат измити внимателно, така ще предотвратите пречупването на светлината.

6.Шумата и мръсотията от интериора се отстраняват най-лесно с прахосмукачка. Не забравяйте да почистите фалцовете и ъглите.

7.Тапицерията и мокетът се перат най-добре с пяна и четка. Винаги обработвайте цялата повърхност, за да избегнете образуване на петна.

8.В интериора трябва да се изчистят всички пластмаси и тапицерии. При нужда си помогнете с четка.

9.Кокпитът трябва да се почисти и освежи. Така ще внесете нов блясък и свеж аромат в купето, а и ще предотвратите стареенето и избеляването на цветовете.

10.За финал се погрижете за всички гумени уплътнения на вратите и капаците. Само така гумата ще остане гъвкава и уплътненията няма да се късат.

 

Извод
Проверете дренажите във вратите, капаците и най-вече – в зоната под предното стъкло. Ако те са задръстени, значи там се събира вода, която би могла да проникне в интериора. Внимателно ги отпушете посредством тел.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин