Поглед върху новия Touareg

VW ще покаже на автосалона в Пекин студия, която дава насока за бъдещия Touareg. Третото поколение на SUV от висок клас ще се появи на пазара в началото на 2018 г.

1804
2016

VW ще покаже на автомобилното изложение в Китай (от 25.4. до 4.5. 2016) студия на бъдещия Touareg. Третото поколение на модела ще има премиера през 2017 г. и ще е в шоурумите най-късно в началото на 2018 г.  Студията ще бъде задвижвана от Plug-in-хибридна система, която по-късно ще се появи и в серийната версия. Системната мощност на шоуавтомобила е 280 кВт., а максималният й въртящ момент – 700 Нм. Електрическият пробег на SUV-а е 50 км/ч, а разходът на гориво според  NEFZ – по-малко от 3,0 л/100 км. За шест секунди се вдигат 100 км/ч, а максималната скорост е 224 км/ч. При кокпита от VW залагат на дигитализация: в прессъобщението става дума за сливане на Active Info Display с инфотейнмънт системата. Дали серийният Touareg ще се появи с елементите на този кокпит, засега не е ясно.

Новият Touareg ще бъде по-лек

Бъдещият Touareg ще дели една и съща платформа със своите събратя по концерн Porsche Cayenne, Audi Q7 и Bentley Bentayga. Всичките четири модела се произвеждат в завода на концерна в Братислава. Новият модел ще порасне значително в сравнение с дългата 4,80 метра актуална версия и ще предлага място за трети ред седалки.  Същевременно също като при Audi Q7 теглото ще бъде значително редуцирано – дори и тогава обаче моделът от Волфсбург ще тежи 2 тона. Освен леката конструкция сред приоритетните теми за инженерите е и тази за Connectivity, като естествено SUV-ът ще предлага най-модерните асистиращи системи за водача.

При актуалното поколение от Volkswagen намалиха сериозно гамата на двигателите: W12 вече не се предлага, зачеркнати бяха също и V8-дизеловите и V6-бензинови агрегати. В новото поколение ще има 3,0-литров V6 дизелов мотор с 270 к.с., както и вероятно V6 бензинов двигател с 330 к.с. Със сигурност ще се появи и Plug-in-хибрид.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин