Тунинг » Повреден Rolls-Royce може да бъде теглен само от друг Rolls-Royce!

Повреден Rolls-Royce може да бъде теглен само от друг Rolls-Royce!

0607
2022

Може ли всеки Rolls-Royce да бъде преправен на камион? Джордан Войчеховски и неговият баща Джон го доказват на практика. От известно време в техния гараж събира прах масивно товарно шаси на Chevrolet с двигател V8, което заема излишно място без да се използва за нищо. Тогава двамата ентусиасти решават, че то заслужава по-добра съдба и се захващат за работа. Тяхната фирма Central Conversions във Флорида е специализирана в ремонт и поддръжка на Rolls-Royce и Bentley, откъдето идва и идеята за вида на новия проект. Въпреки изобилието от подходящи кабини и надстройки, те решават, че най-доброто, което може да се случи на занемареното шаси, е да бъде оборудвано с каросерия от Rolls-Royce Silver Shadow. Така се получава един наистина екзотичен автомобил, който има ефективна практическа функция и в същото време рекламира дейността на Войчеховски. Те са много добре запознати, както със спецификата на британския лукс, така и с манталитета на местните фермери, благодарение на което тяхното произведение постига хармоничен баланс между тези иначе несъвместими категории (едва ли ще видите член на кралското семейство да се качва в такъв автомобил).

„Камионът е създаден за теглене на автомобили Rolls-Royce“, казва Джордан. „Всичко започна на шега, когато баща ми каза, че един повреден Rolls-Royce може да бъде теглен само от друг Rolls-Royce и в крайна сметка това се превърна в реалност. В момента под капака има двигател Chevy 350, но разполагаме и с още един 6,0-литров LS за смяна.“

Лостът на тристепенната трансмисия GM TH400 е монтиран на колоната, точно както при камионите (там между другото е и основното местоположение за скоростния лост на Silver Shadow). Основната част от интериора остава вярна на своето британско наследство, с изключение на лилавото осветление.

С течение на времето уникатът е преправян няколко пъти, но за този период е използван и по предназначение почти без прекъсване. Освен повредени автомобили Rolls-Royce и Bentley Джордан превозва с него и много резервни части за тях, а напоследък и други много по-тежки товари. Досега не е мерил теглото на нищо, което е теглил, но на една от снимките може да се види, че автомобилът без проблем се справя и с 13-тонно самосвално ремарке.

Въпреки че като цяло всичко в тази конструкция има определена практическа функция, не липсват и бутафорни елементи като специално тунингованите джанти от Chevrolet, „украсени“ с шипове (доста често срещано явление в САЩ), между които е поставена и задължителната емблема на Rolls-Royce.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин