Повреда извади Руйков от финала на едно от най-престижните картинг състезания

1803
2024

Повреда в двигателя извади от финала на 35-ото издание на купата „Андреа Маргути” един от големите фаворити за победата в клас OK-N Junior – българският пилот Любослав Руйков. 35-ото издание на състезанието в памет на загиналия през 1989 година италиански пилот Андреа Маргути събра над 300 пилоти от цял свят този уикенд на пистата „Саут Гарда” в Лонато.

По-рано днес Руйков се класира втори в префинала и си гарантира място на първа редица за финала. Общо 34 пилоти караха на финала, но рейс директорът на два пъти не хареса стартовата формация на двете колони и едва от третия път стартът беше успешен. Но при двата провалени старта се видя, че Руйков няма ускорение на излизането от последния завой, което след това се превърна в по-сериозен проблем в двигателя.

При успешния старт Руйков загуби 4 позиции заради липсата на ускорение в в първите завои беше шести, като до края на първата обиколка излезе пети. Във втория тур Любо вече беше 4-и, но още в третата обиколка започна да губи темпо и се върна на 7-ото място, а след това и на 8-ото.

Битката на Руйков, който днес има рожден ден, продължи до 14-ата обиколка, когато той беше принуден да спре и беше класиран 27-и, на 4 обиколки от победителя.

„Още в началото се появи проблем с двигателя, нямаше мощност на ниски обороти и оттам Любо нямаше ускорение – обясни механикът и треньор на Руйков Станислав Каваримов. – Явно това не е бил нашият уикенд. Първо имахме сериозни проблеми с гумите, с които се справихме, после един пилот почти успя да ме прегази с карта си, сега повредата в двигателя, поредица от проблеми.”

Вчера Руйков демонстрира изключително силно пилотиране и успя да се пребори за 2-ото място в общото класиране на хийтовете, тъй като заради проблемите с гумите остана едва 19-и в общото подреждане в квалификацията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин