Повозете се в най-бързите „бегачки“ и помогнете на дете в нужда


1
сеп.
2021

Редица пилоти и журналисти с подкрепата на община Самоков и кметството на с.Гуцал са поели инициативата да помогнат на малко момче на име Павел в най-тежката му битка с детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.

Павел е слънчево и усмихнато дете от Пловдив, което се бори от деня на раждането си до днес и продължава да изумява с волята си. Той е роден недоносен, с много ниско тегло и впоследствие развива коварната болест. Веднага са започнати рехабилитация, работа с логопед, водна терапия и сесии с психолог. Родителите желаят да провеждат рехабилитация на детето в център “Рибем”.

Програмата в центъра е 2 седмици терапия всеки месец и е на стойност 1920 евро. За нощувки месечно са необходими около 300 евро – общо 2220 евро на месец.

Тук на помощ идва общността на автомобилистите, която организира благотворителното събитие. Десет пилоти от цялата страна с множество титли в рали, рали спринт и високопланинско изкачване ще се съберат заедно със своите автомобили на 5-ти септември от 10:00 часа в с. Гуцал общ. Самоков.

Те ще предоставят уникалното преживяване на всеки фен и любител на спорта да седне на дясната седалка на подготвени състезателни автомобили в истинска рали отсечка. Таксата за возене ще бъде в размер на 150 лв. на човек, като цялата сума ще бъде преведена за лечението на малкия Павел.

Мероприятието ще се проведе в 5 манша с дължина на отсечката 4900 м, като от старта до летящия финал разстоянието е 4100 м, а останалите 800 м са зоната за охлаждане на автомобилите и безопасно намаляване на скоростта.

Возещите ще могат да влязат в ролята на навигатор на Пламен Стайков, Мирослав Ангелов, Никола Мишев, Боби Григоров, Юлиян Телийски, Дани Живков, Георги Янков и др.

Записването за място на дясната седалка става предварително, само на телефон 0894627239. Списъкът със заплатилите таксата за возене ще бъде публикуван в деня на мероприятието,за да бъде всичко прозрачно. Пълна информация за събитието можете да научите получите тук.

Списък на част от пилотите и техните автомобили:

1. Пламен Стайков – Skoda Fabia R5

2. Мирослав Ангелов – Skoda Fabia Rally2 evo

3. Никола Мишев – Peugeot 208 Rally4

4. Боби Григоров – Mitsubishi Lancer Evo IX

5. Юлиян Телийски – Mitsubishi Lancer Evo IX

6. Даниел Живков – Lancia Delta Intregrale

7. Георги Янков – Mitsubishi Lancer Evo IX

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин