Повече място и лукс в XFL

На автомобилния салон в Пекин Jaguar ще представи създадения специално за китайския пазар модел XFL. Той е базиран на показания през есента на миналата година XF и представлява премиум шофьорска лимузина

2704
2016

Междуосието на XFL е удължено с 14 сантиметра до 3,10 метра и пасажерите на задната седалка  ще разполагат с 11,6 см повече място за коленете и 15,7 см повече за краката. За китайските клиенти е използван хром за дръжките на вратите и праговете.  Уголемен панорамен покрив осигурява повече светлина за интериора. За гарантиране на спокойствие за пътниците има електрически щори за покрива, за страничните и за задното стъкло. От използваното за първи път в Jaguar йонизиране на въздуха във вътрешното пространство ще се възползват най-вече пътниците с алергии.

Отзад за комфорта се грижат вентилирани и отопляеми седалки, които разполагат и с функция за масаж. В предните седалки има интегрирани сгъваеми масички и монитори. Инфортейнмънт системата е с 8-инчови дисплеи. Звукът достига до пасажерите посредством безжични слушалки. Новост е и така наречената система „Clear Exit Detection“. Така слизащ от колата пасажер бива предупреден със звук за приближаващ се автомобил.

XFL ще се предлага в Китай с три бензинови моторизации, които са с мощност между 200 и 300 к.с. Топдвигателят е компресорен V6, който се предлага и в XF. XFL ще се произвежда в завода на Chery Jaguar Land Rover в китайския град Чангсу. XFL ще бъде първият Jaguar, произвеждан в Китай.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин