Повече мощност за Kodiaq RS

2708
2019

Skoda Kodiaq RS държи рекорда за седемместен автомобил на пистата Нюрбургринг. Abt Sportsline смятат, че серийните 240 к.с. не са достатъчни!

Вдъхновена от многобройните си рали-успехи Skoda осигурява удоволствие от шофирането с редица RS-модели. Отскоро спортното съкращение краси и големия SUV на марката Kodiaq –  за тунинг-специалистите от Abt Sportsline обаче това не е достатъчно.

С две десети от секундата по-бърз до темпо 100

4-цилиндровият битурбо дизелов агрегат на Kodiaq RS разполага с 240 к.с. и 500 нютонметра максимален въртящ момент. Това е достатъчно,  за да бъде измината обиколка на Нюрбургринг за 9:29,84 минути. Признаваме, че други автомобили са били по-бързи, но не са предлагали места за седем пътника. Предстои да видим, дали оптимизираният от Abt Sportsline ще подобри този рекорд. С своето допълнително устройство за управление на двигателя Abt Engine Control (около 4600 лв.) тунинг-специалистите изтръгват 30 к.с. и 40 нютонметра от модела с двигател със самовъзпламеняване и по този начин съкращават стандартния спринт от 7 на 6,8 секунди.  за по-добро поведение на пътя се грижат и пружините, които смъкват каросерията на SUV, а новите 20-цолови подобряват визията на Skoda.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин