Повече мощност за Kodiaq RS


27
авг.
2019

Skoda Kodiaq RS държи рекорда за седемместен автомобил на пистата Нюрбургринг. Abt Sportsline смятат, че серийните 240 к.с. не са достатъчни!

Вдъхновена от многобройните си рали-успехи Skoda осигурява удоволствие от шофирането с редица RS-модели. Отскоро спортното съкращение краси и големия SUV на марката Kodiaq –  за тунинг-специалистите от Abt Sportsline обаче това не е достатъчно.

С две десети от секундата по-бърз до темпо 100

4-цилиндровият битурбо дизелов агрегат на Kodiaq RS разполага с 240 к.с. и 500 нютонметра максимален въртящ момент. Това е достатъчно,  за да бъде измината обиколка на Нюрбургринг за 9:29,84 минути. Признаваме, че други автомобили са били по-бързи, но не са предлагали места за седем пътника. Предстои да видим, дали оптимизираният от Abt Sportsline ще подобри този рекорд. С своето допълнително устройство за управление на двигателя Abt Engine Control (около 4600 лв.) тунинг-специалистите изтръгват 30 к.с. и 40 нютонметра от модела с двигател със самовъзпламеняване и по този начин съкращават стандартния спринт от 7 на 6,8 секунди.  за по-добро поведение на пътя се грижат и пружините, които смъкват каросерията на SUV, а новите 20-цолови подобряват визията на Skoda.

Още по темата

Card image cap
Powerplus за M4 GTS

11
юли
2016

BMW M4 GTS е най-бързият и най-радикалният автомобил от гамата на BMW в момента. За тунерите от G-Power oбаче това не е достатъчно...

Card image cap
Abt Audi RS 6 „1 of 12“ – благородни добавки за RS 6

7
мар.
2016

Поредното тунинговано Audi RS 6? С още повече „коне“? При RS 6 R на Abt Sportsline мощността не е най-важното. AUTO BILD се докосна до „бегачката“ товарач с уникален характер!

Card image cap

В последния брой:

Архив >