Повече мощност за Audi RS Q3

След RS 6 и RS 7 и Audi RS Q3 получава версия performance – с двигател от RS 3 и някои дизайнерски промени отвън и отвътре

0103
2016

Бързаме да уточним, че RS Q3 performance не заменя добре познатия RS Q3. В случая става дума за нова модификация, както при RS 6 и RS 7. Вместо 340 к.с. като при стандартното RS Q3 сега 5-цилиндровият мотор генерира 367. Задвижващият агрегат е същият, нови са единствено горивната помпа и радиаторът за охладителната течност. Благодарение на 465 Нм ускорението 0-100 км/ч отнема само 4,4 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч.

Само детайлите издават RS Q3 performance

А по какво в огледалото за обратно виждане човек би могъл да разбере, че ще трябва да направи път именно на RS Q3 performance? За да разкриете специалната версия, трябва да имате набито око – и да забележите детайлите в титаниев мат (радиаторната решетка, капаците на огледалата, релсите на покрива, рамките на прозорците, малките спойлери отзад и 20-цоловите джанти). Най-яркият белег на модела обаче е цветът – син металик Ascari. Синият цвят е пренесен и в интериора – например в шевовете на седалките. Повърхностите за сядане са „облечени“ в мека алкантара. Типично за Audi, изработката в кокпита е на топниво. Във вътрешното пространство има дори някои карбонови детайли. Добавката в цената за всички визуални и технически подобрения е около 7400 лева. Продажбите на новата версия ще започнат през втората половина на тази година.

Извод

Лично за мен не си заслужава да дадете 7400 лева за 27 к.с. повече и няколко „благородни“ детайла в мат и специален син цвят. По принцип вероятно това се дължи на факта, че не си падам по сини автомобили. Затова бих предпочел да дам стабилната сума на отдела Exclusive на Audi и да си поръчам стандартното RS Q3, направено според собствения ми вкус.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин