Повече електромобили и ново лого – Kia променя стратегията!


28
окт.
2020

Kia ще се насочи повече към електрическата мобилност, като освен това ще има и ново лого. Тези промени очакват корейците в бъдеще

Kia планира преобразуване на марката. В бъдеще корейците искат да заемат водеща роля в електрическата мобилност и за целта от 2021 г. ще променят логото си. Още през пролетта на 2020 Kia ни даде представа за новата електрическа стратегия с „Plan S“: до 2025 г. са планирани за поява на пазара единадесет напълно електрически модела.  

В същото време е взето решение, до 20 процента от всички продавани модели на Kia в Азия, Северна Америка и Европа да бъдат със задвижване с батерия. Първият електромобил от Plan S ще се появи още през 2021 г. – този носи кодовото име CV.

Ново лого за Kia

Заедно с новата насока на фирмата ще бъде променено и логото на марката. Касае се за показания още на автомобилния салон в Женева през 2019 г. надпис Kia на студията „Imagine by Kia“. Съответният патент с бил заявен още през ноември 2019 г. Малко по-късно и от Kia потвърдиха за планираната смяна на логото.

Инфраструктурата от зарядни станции също е важна тема

Kia не се шегува с електрическата мобилност. Освен с новите модели и новата платформа E-GMP производителят се ангажира и с изграждане на инфраструктурна мрежа от зарядни станции. Само в Европа са планирани над 2400 нови места за зареждане. Освен това от Kia купиха още през септември 2019 г. дялове от фирмата за станции за бързо зареждане Ionity. Тя предлага не само класическите станции за бързо зареждане с до 150 кВт., но и в момента изгражда мрежа от зарядни станции за бързо зареждане с до 350 кВт. В САЩ и Китай продължава търсенето на нови партньори.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин