Победно завръщане за Антонио Феликс да Коща и DS TECHEETAH

0708
2020

Дългото прекъсване на шампионата ABB Формула E на ФИА поради пандемията от коронавирус приключи тази сряда на старото летище Берлин – Темпелхоф. Шест старта ще се осъществят в рамките на девет дни. Антонио Феликс да Коща и отборът на DSTECHEETAHподновиха Сезон 6, точно кактого бяха завършили преди кризата: с победа!

Изключително вълнуващ финал на Берлине Приза Антонио Феликс да Коща. Португалецът се справи с трасето безпогрешно. Лидерът в класирането не само си извоюва челната позиция, но и доминира в надпреварата от старта до финала. Антонио Феликс да Коща добави към преднината си максимален резултат от 30 точки в най-наситения финал в историята на моторния спорт.  

ABB Формула E прави опит за нещо, което не е правено никога досега. Шест състезания за девет дни в немската столица Берлин. Както пилотите, така и отборите, ще бъдат подложени на изключително напрежение,докато се състезават на три различни писти.

DS TECHEETAH започна със силен старт с Антонио Феликс да Коща и Жан-Ерик Верн, които заеха първа редица след квалификацията. Докато Антонио спечели надпреварата, съотборникътму Жан-Ерик имаше изключително добърстарт, но за съжаление беше изведен поради инцидент. Резултатът дава на Антонио преднина от 41 точки, а на DS TECHEETAH преднина с 36 точки. С още пет оставащи състезания до края, все още нищо не е решено.

Среща отново днес в 20:00 ч. за следващото състезание.

Антонио Феликс да Коща, P1:

“Изключително благодарен съм. Стартирайки толкова много състезания от задни позиции ми даде много опит, но ми създаде и глад да бъде начело, чувството да бъда тук днес е невероятно, но аз никога няма да го приема за даденост.

Имаме един от най-добрите автомобили.Задвижването на DSе невероятно и отборът вложи толкова много в мен и Жан-Ерик, че не мога да изразя благодарността си към всички в него за днешната победа. Имаме още 5 състезания до края и много точки за печелене преди да приключим тук и съм повече от щастлив, че съм с този отбор.”

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин