Победа за Audi на „6 часа на Спа“

0905
2016

Който иска да печели, първо трябва да завърши. Тази изконна мъдрост в автомобилния спорт трябва да следват отборите на Porsche и Toyota след генералната репетиция преди Льо Ман – „6 часа на Спа“.

Аudi-то с номер 8 пресече финала като победител.

Аudi-то с номер 8 пресече финала като победител.

Porsche водеше, докато хибридната система в 919 Hybrid на Марк Лийб, Нил Жани и Ромен Дюма не се предаде и с нея не изчезнаха 400 к.с. Световните шампиони Тимо Бернхард, Марк Уебър и Брандън Хартли пък имаха нещастието да спукат гума два пъти. Първият път причината бяха отломки по трасето, а вторият беше следствие от първия – защото дъното на автомобила беше увредено след спукването на първата гума и втората беше „изшлайфана“.  Въпреки всичко хората от Porsche трябва да останат с позитивни впечатления от Спа – защото Лийб, Жани и Дюма успяха да завършат на второ място.

От гледна точка на чистата скорост отборът на Toyota беше втори. За съжаление японците имаха проблеми с двигателите, вероятно свързани с дефекти в електрониката.

Audi R18 на Лукас ди Граси, Оливър Джарвис и Лоик Дювал стигна до целта без проблеми. За Ди Граси и Джарвис това е първата победа в клас LMP1, топкатегорията в шампионата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин