Победа за Audi на „6 часа на Спа“


9
май
2016

Който иска да печели, първо трябва да завърши. Тази изконна мъдрост в автомобилния спорт трябва да следват отборите на Porsche и Toyota след генералната репетиция преди Льо Ман – „6 часа на Спа“.

Аudi-то с номер 8 пресече финала като победител.

Аudi-то с номер 8 пресече финала като победител.

Porsche водеше, докато хибридната система в 919 Hybrid на Марк Лийб, Нил Жани и Ромен Дюма не се предаде и с нея не изчезнаха 400 к.с. Световните шампиони Тимо Бернхард, Марк Уебър и Брандън Хартли пък имаха нещастието да спукат гума два пъти. Първият път причината бяха отломки по трасето, а вторият беше следствие от първия – защото дъното на автомобила беше увредено след спукването на първата гума и втората беше „изшлайфана“.  Въпреки всичко хората от Porsche трябва да останат с позитивни впечатления от Спа – защото Лийб, Жани и Дюма успяха да завършат на второ място.

От гледна точка на чистата скорост отборът на Toyota беше втори. За съжаление японците имаха проблеми с двигателите, вероятно свързани с дефекти в електрониката.

Audi R18 на Лукас ди Граси, Оливър Джарвис и Лоик Дювал стигна до целта без проблеми. За Ди Граси и Джарвис това е първата победа в клас LMP1, топкатегорията в шампионата.

Още по темата

Card image cap
Рекордният скок на рали „Швеция” (ВИДЕО)

15
февр.
2016

Себастиан Ожие отново беше непобедим, а VW отново се наложи над Hyundai. Съществена част от снежния високоскоростен спектакъл бяха скоковете – вижте видеото!

Card image cap
Тоyota поведе на рали „Дакар“… и дефектира

2
ян.
2017

Насър Ал Атия „взе“ първата отсечка на пустинния маратон пред Хавиер Понс (Ford) и Нани Рома (Toyota)

Card image cap
Розберг се завръща във F1 като пилот на Ferrari?

12
юни
2017

Спортният шеф на Mercedes Тото Волф вярва, че още през 2018 г. Нико Розберг отново ще кара във Формула 1! Робърт Кубица също мисли за подоновяване на кариерата си

Card image cap

В последния брой:

Архив >