Победа за Мирослав Ангелов в рали „Сливен“ 2018


29
юли
2018

Втора поредна рали победа и трета за автомобила си Skoda Fabia R5 записа в Сливен екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов. Двамата завършиха 11-те отсечки на рали „Сливен“ с общо време 1:35,14 ч и преднина от 3,13 мин пред Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitubishi Lancer Evo IX). За цялото състезание Ангелов и Сивов дадоха на конкурентите си само една етапна победа и взеха общо 10 етапни успеха. Стартирайки планинските отсечки след победата си в суперспециалния етап в петък, Ангелов и Сивов успяха бързо на натрупат преднина в съботния ден, а на вторите минавания основният им конкурент – тандемът Атанасов и Янакиев получи повреда в диференциала и изостана с 3 мин.

Атанасов/Янакиев

На трета позиция и първи при машините с предно задвижване останаха Григор Григоров/Петър Сивов (Peugeot 208 R2), които успяха да надделеят над Тихомир Стратиев/Добрин Борисов със същия модел автомобил. В едномарковия шампионат на Hyundai отново първото място грабна българинът Денис Станчовски, който успя да натрупа преднина от над минута пред шведския си опонент Адам Вестлунд.

Григоров/Сивов

„Днес бе спокоен ден, в който не поемахме излишни рискове. Нямаше смисъл, защото на практика състезанието бе решено в голяма степен вчера. Запазихме гумите за второто минаване на Карандила, защото обещах, че няма да се возим в последната отсечка и ще даваме газ. Времената ни навсякъде можеха да са по-добри, но плъзгахме колата нарочно пред събралата се публика на много места, което заслужава респект“, коментира след финала Ангелов.

Следващото състезание от шампионата е рали „Стари столици“ в Шумен от 7 до 9 септември. Освен него кръгове от сезон 2018 г. са още „Сърбия“ (22-23 септември) и „България“ (12-14 октомври).

Още по темата

Card image cap
Загина пилот от Indy 500

8
авг.
2016

Брайън Клосън беше един от участниците в тазгодишното стотно издание на Indy 500. Вчера той почина след катастрофа

Card image cap
Audi е троен шампион на DTM

16
окт.
2017

Рене Раст спечели титлата при пилотите с второто си място на „Хокенхайм“ в неделя

Card image cap
Hyundai Racing Trophy с тройна победа в RC5 на рали “България“

21
май
2017

Симеон Симеонов триумфира с купата на едномарковия шампионат

Card image cap
Джентълменски дрифт!

13
юни
2017

Красимир Стефанов спечели в клас Про 1, а в Про 2 на първа позиция се класира дебютантът Иван Божков

Card image cap

В последния брой:

Архив >