Плюс за новия Ford Ka

Ford представи третото поколение на Ka. Някогашният дребосък е пораснал, идва на пазара с пет врати и получава името Ka+

0806
2016

Следващата генерация на Ford Ka ще бъде с пет врати! През есента на 2016 г. най-малкият модел от Кьолн ще отпразнува официалната си премиера под името Ka+. Той е замислен като глобален автомобил – произвежда се в Индия и вече се продава в Бразилия. На по-късен етап ще бъде лансиран в целия свят.

Свитите устнички, опулените очички и вирнатата задница остават в историята – сега Ka+ изглежда по-зряла. Ford очаква, че до 2017 г. в Европа ще бъдат продадени около 400 000 автомобила в сегмента Sub-B – и с новия си малък модел иска да привлече голям дял от клиентите. Sub-B ли? Да, защото Ка+ е пораснала – от 3,62 м дължината й се е увеличила до 3,93. Качването отзад е много по-лесно благодарение на новите задни врати – но конкуренцията в лицето на Renault Twingo отдавна също има 5 врати.

Новата Ка изглежда по-динамична

Визуално моделът е променен сериозно, Ка+ прави впечатление на по-динамична от предшественика си. Отпред веднага се набива на очи трапецовидната радиаторна решетка от две части, а фаровете са по-тесни. Характерна линия се простира от калниците до задницата, където откриваме по-големи стопове. Приликите с по-големия брат Fiesta са търсени умишлено – отвън, както и в кокпита. Щипка лукс в мъника осигуряват радиото с DAB+, отопляемите предни седалки, 15-цоловите алуминиеви джанти и коженият волан – естествено, срещу доплащане. Интегрирана стойка фиксира смартфони или преносими навигационни системи, отделно има 21 отделения за вещи. Обемът на багажника е 270 л – с 46 повече, отколкото при предшественика.

Два бензинови двигателя

От есента на 2016 г. Ка+ ще бъде лансирана с два варианта на 1,2-литровия бензинов агрегат – със 70 и с 85 к.с. Базовата цена за Германия ще бъде 9900 евро – с 600 повече, отколкото при предшественика. Това е свързано и с ценовата стратегия за новата Fiesta, която трябва да бъде позиционирана по-високо и да има премиум характер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин