Пловдив ограничава най-замърсяващите автомобили


24
дек.
2017

Зона, ограничена за стари автомобили, замърсяващи сериозно атмосферния въздух, вероятно ще бъде въведена в Пловдив. Toва е препоръчано от фирма, на която Общината е възложила да подготви пакет от мерки за по-чист въздух, става ясно от репортаж на БНТ. Тепърва ще се решава по каква методика и в кои части на града ще бъде въведена наказателната такса за неекологичните коли. От Общината уточняват, че никой не планира спиране на въпросните автомобили, а единствено за допълнителна такса към тях. Пловдив е един от 25-те града в България със замърсяване на въздуха над нормите и ако въведе ограничаващата мярка, ще последва примера на редица столици като Лондон, Париж и др. Във френската столица бяха въведени специални винетки, разпределени в различни класове в зависимост от екологичната категория. Винетките са общо в шест категории в зависимост от годината на първа регистрация на колата, нейния екоклас и отделяните вредни емисии. Същата мярка е приложена и в градовете Гренобъл и Лион. След 2020 г. Франция планира да забрани изцяло дизеловите автомобили.

Още по темата

Card image cap
Доставчик на автомобилната индустрия открива 2500 работни места в Плевен

15
окт.
2017

В съоръжението ще бъдат инвестирани между мeждy 30 и 48 милиoнa eвpo

Card image cap
Bentley Bentayga вече и с дизелов двигател

22
сеп.
2016

Bentley Bentayga залага на мощ, лукс и размери – а вече и на дизелова тяга: под предния капак работи 4-литров V8 с 435 к.с.!

Card image cap
Продават на аукцион Ford GT на Дженсън Бътън

17
февр.
2017

Бърз автомобил на бърз пилот: Ford GT на Дженсън Бътън ще бъде предложен на аукцион. Редкият „суперспортист“ очарова със спираща дъха динамика и очарователен дизайн

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: