Пловдив въвежда такса за паркиране пред блока


20
апр.
2017

Пловдив въвежда месечна такса 15 лева за паркиране в зоните със старите гаражни клетки, съобщава БНР. Решението на общинския съвет в Града на тепетата предвижда премахване на старите гаражни клетки и очертаване на паркоместа на тяхно място. Таксата няма да се отнася за свободните зони в жилищните райони – там шофьорите все още ще могат да оставят превозните си средства безплатно. Общо в Пловдив има 8000 временни гаража, които ще бъдат отстранени поетапно и ще освободоят 11 000 платени паркоместа.

От градската управа предвиждат да очертаят схеми с платените паркоместа във всеки жилищен район. Който иска да получи някое от тях, ще може да си го „резервира“ за 3-годишен период след предоставяне на съответните документи в кметството. Ако за едно място има повече от един желаещ, то ще бъде предложено на търг. Обратно, ако никой не прояви интерес към дадено паркомясто, те ще остава безплатно.

Още по темата

Card image cap
Rolls-Royce предлага кошница за пикник… на цената на BMW X5!

17
сеп.
2016

За Phantom Rolls-Royce предлага на платежоспособните си клиенти още един специален аксесоар: най-ексклузивната къмпинг кошница на света.

Card image cap
Колко добри са автомобилите ни всъщност?

11
дек.
2015

Прегледът на качеството на AUTO BILD е проучване на задоволството на клиентите, надеждността и качеството в дългосрочен план на 20-те основни марки автомобили

Card image cap
Влекачите на бъдещето (ВИДЕО)

3
дек.
2016

Nikola Motors представи два нови камиона: Nikola One и Two ще изминават по 1900 км с едно зареждане, разполагат с 2700 Нм и обещават... да сложат край на ерата на дизеловите двигатели!

Card image cap
Нова технология за защита на най-уязвимите на пътя

2
дек.
2015

ПТП-тата с пешеходци в България са най-голям дял от всички ПТП

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: