Пламъци от ауспуха за шоу – и запален GT-R (ВИДЕО)


15
ное.
2020

При автомобилния тунинг личният вкус винаги е водещ. Въпросът дали от определени модификации има смисъл или са пълно безумие всъщност няма място тук. Поне в повечето случаи. Защото дори при тунинг има някои неща, които изобщо не са препоръчителни. Сред тях са пламъците, излизащи от ауспуха. При състезателните машини това е неизбежен страничен ефект, следствие от работата на анти-лаг системите или удължените фази за отваряне на клапаните, когато неизгорялото гориво смес се възпламенява в горещата генерация.

При обикновени автомобили за шоуто пламъци могат да бъдат генерирани и с помощта на дюзи за впръскване на бензин в гърнето, което може да бъде вредно до опасно за автомобила. Именно това се налага да научи по трудния начин британец, собственик на Nissan GT-R, когато спортният му автомобил внезапно бива обгърнат от пламъци, докато мъжът прави шоу.

Инцидентът е станал в Лондон в началото на ноември тази година. Малко преди затягането на мерките заради COVID19, феновете на автомобилите си организират последна среща. В публикуваното видео могат да бъдат видяни различни автомобили – от Alpine A110 до BMW M2. Шофьорът на тунингован Nissan GT-R решава да впечатли публиката с изпускателната система на автомобила си и многократно „напъва“ до ограничителя на оборотите twin-turbo V6-мотора с до 570 к.с. Очевидно мъжът прекалява, защото ауспухът се нагорещява до такава степен, че запалва и самия автомобил. Наблюдателите се опитват да потушат огъня с якета и вода. Но само пожарогасителят може да се справи със стихията. За да се стигне до източника на огъня, се налага задната броня да бъде частично откъсната. Спортният автомобил, който струва повече от 200 000 лева, не изгаря напълно, но отстраняването на причинените щети със сигурно ще струва хиляди. За щастие няма пострадали.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин