Пламен Стайков с нови спонсори и нов навигатор

Все още не е ясно какъв автомобил ще кара пилотът от Кърджали

1812
2015

 

 

Носителят на титлите в рали и планинския шампионат в два от последните три сезона Пламен Стайков се завръща в националния рали шампионат през 2016 г. Стайков и Рафи Кадир спечелиха титлата на България в ралитата през 2014, а през 2013 Пламен триумфира и в националния планински шампионат.

За сезон 2016 в българския рали шампионат Стайков ще стартира с нови спонсори, нов навигатор и ще кара за нов отбор – „Стайков рейсинг”. Пламен все още не е потвърдил с какъв автомобил ще се състезава през новия сезон, а новият му навигатор е Давид Кварацхелия, който вече има опит и като пилот в българския рали шампионат. Новите спонсори на Стайков са Caucasus Online, Sofia Connect и Paradise Center, а партньори на „Стайков Рейсинг” през следващия сезон ще Tracktive Solutions и LAP.bg.

През изминалата година Пламен участва с ограничена програма в националния рали шампионат – само два старта у нас – рали „Твърдица-Елена” и „Стари столици”, но спечели и двете състезания. „Много се радвам, че догодина отново ще имам възможност отново да се боря за националната рали титла – заяви при представянето на новите си спонсори Пламен. – Винаги съм се състезавал за победата и сега няма да е изключение.„Целта ни е рали титлата, а рали шампионатът за мен е най-атрактивната и трудна дисциплина в автомобилния спорт. Искам да се състезаваме срещу колкото се може повече и силни съперници, затова призовавам всички пилоти, които все още се колебаят дали да карат у нас догодина, да го направят. „Липсват ми съперници от ранга на Димитър Илиев, Крум Дончев и Петър Гьошев, затова се надявам, че през 2016 г. ще има сериозна конкуренция.”

„За мен догодина ще е трудно, тъй като Пламен е пилот на най-високо ниво – заяви Давид Кварацхелия. – Той е много бърз и много амбициозен и съм сигурен, че ще е страхотен сезон. Казвам следното: търсим си нови врагове в спорта, тъй като старите ни съперници вече са наши фенове.”

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин