Плаващата база на електрическия офроуд шампионат Extreme E


19
февр.
2021

След широкообхватна реконструкция цели две години плаващият център на Extreme E – „Света Елена“, вече е в открито море. Той започна първото си плаване, за да транспортира всички офроуд „бегачки“ и оборудването им за първия уикенд на шампионата, който ще се проведе на 3-4 април в Саудитска Арабия.

Моментът бе отбелязан в Ливърпул, Великобритания от основателя и CEO на Extreme E Алехандро Агаг, който oтвори празнична бутилка шампанско Moët, специално персонализирана за случая, върху корпуса на кораба. Агаг коментира: „Днес се чувствам изключително горд. Отпътуването на Света Елена бележи началото на новото й пътуване. Първият сезон на Extreme E официално е в ход.

Плавателният съд, някога собственост на Кралските пощи на Великобритания, тази седмица беше натоварен с всичко необходимо за провеждане на шампионата от екипи – от офроуд машините на ток, „обути“ в гуми Continental, през шатри Air Shelta, които ще оформят боксовете, подиума за победителите, стартовата арка, телевизионно оборудване и др.

След отпътуването си от Великобритания, „Света Елена“ ще мине през Средиземно море до Саудитска Арабия, където се очаква да пристигне след 17 до 20 дни. След Саудитска Арабия тя ще се върне през Средиземно море до Сенегал, през Гренландия, надолу до Амазонка и след това на юг до крайната дестинация на сезона в Огнена земя, Аржентинска Патагония.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин