Пиян тип заспива на багажника на кола и пътува върху нея 23 км


30
май
2017

На всички ни се е случвало. Заедно с половинката си се качвате в колата, след като сте прекарали вечерта навън и тъкмо сте поели по магистралата … когато БАМ! Полицаи ви спират, за да разберете, че пиян човек се е качил на капака на багажника ви. Момент? Това никога не ви се е случвало? Е, неотдавна се случи на двойка от Мемфис, Тенеси.

Според изданието WHBQ Карол и Хейзъл Уеб напуснали барбекю фест в центъра на Мемфис на 18 май. Те са оставили своя Ford Taurus на мястото за паркиране и когато се върнали, навън вече било тъмно и автомобилите препълвали паркинга. Двойката се приближила до колата, качила се бързо и двамата се запътили към дома.

„Слязохме по пътеката, тръгнахме право към колата, отворихме я от двете страни, след което се качихме в нея“, разказва Уеб пред WHBQ. Неизвестно за тях по онова време обаче било, че имали на борда си неканен спътник. Или по-скоро „извън борда“. Около 15 минути по-късно, докато Уеб се движели по пътя, полицай от Мемфис ги спрял.

Униформеният се приближил и казал: „Господине, знаете ли, че има човешко тяло на багажника ви?“ Не последвал отговор. “ Господине, не се шегувам. Има тяло на багажника ви. „Аз излязох, заобиколихме колата, а той беше там, проснат на капака в безсъзнание.“

Върху тесния капак на колата лежал смъртно пиян човек в хавайска риза. Вероятно е пропълзял до колата на Уеб, качил се е върху нея и е изпаднал в безсъзнание и по някакъв начин успя да пропътува близо 23 километра с магистрална скорост. Според Уеб, леката вдлъбнатина на капака на багажника е помогнала на човека да се задържи на място. Немалко вияние е оказал и плавният стил на шофиране на американеца.

На служителя на реда му отнело доста време да събуди нежелания пътник, а когато най-сетне успял, той все още бил толкова пиян и объркан, че за кратко се втурнал към насрещния трафик. Полицаят за щастие го сграбчил за рамото преди да се случи нещо.Пияният човек бил отведен в патрулния автомобил, но няма данни за самоличността му, нито дали е повдигнато обвинение. Уеб споделя пред изданието, че не е ядосан на пияния човек, но се надява, че инцидентът ще му даде урок. „Надявам се да осъзнае добре опасността, на която бе изложил себе си, и фактa, че това можеше да му коства живота.“

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >