Пияна шофьорка се блъсна в реклама, призоваваща да не шофираме след употреба на алкохол


26
февр.
2019

Почерпена млада водачка се удари със своето VW Polo в реклама против алкохола. Шофьорската ѝ книжка е отнета – глобата също ще бъде солена!

Ирония на съдбата – горе-долу така може да бъде описана случката с една начинаеща водачка на МПС от провинция Северен Рейн-Вестфалия, която освен че употребила алкохол, седнала зад волана на своето VW Polo и се блъснала в реклама, призоваваща да не шофираме след употреба на алкохол. На рекламата се виждала бутилка минерална вода и ключ на автомобил, а отдолу с големи букви пишело „Приятели за цял живот“. Polo-то се усукало около билборда, а шофьорката се отървала невредима. Тя слязла и си тръгнала пеша невъзмутимо.

Полицията открила блъснатия автомобил, а малко след това звъннала на вратата на междувременно прибралата се у дома водачка. Тя признала за катастрофата, но миришела силно на алкохохол. Полицаите я завели за кръвна проба, която естествено се оказала положителна, макар и служителите на реда да не споменават резултата. Жената имала шофьорска книжка от месец, а полицаите я взели веднага. Освен един месец без книжка и 500 евро глоба, младата жена ще трябва да плати и щетите по билборда – 13 000 евро. А заради употребата на алкохол, застрахователят няма да ѝ плати нищо.

Още по темата

Card image cap
Камерите на КАТ толерирали 20 км/ч превишена скорост!

17
авг.
2016

Уредите били пренастроени, тъй като в контролната служба нямали възможност да обработят всички снимки

Card image cap
8 въпроса за VW-казуса с емисиите

30
дек.
2015

Автомобилният свят се тресе от Дизелгейт, свързан с манипулациите при вредните емисии на VW, Audi, Seat и Skoda. Ние ще ви разкрием най-важните факти около проблема

Card image cap

В последния брой:

Архив >