Пилотът Чеуон Лим натрупа ценен опит при дебюта си с новото поколение i20 R5

0803
2017

Дебютиращият пилот с новото поколение i20 R5 – Чеуон Лим, състезател от програмата за пилоти на Hyundai Motorsport, впечатли с умения и бързото адаптиране към автомобила, като успя да извоюва позиция в челната десятка на рали Заарланд-Пфалц.

След сглобяването на машината от Hyundai Motorsport, екипажът имаше възможност да проведе  тестови ден с нея, като бързо свикна с колата. След изминатите пробни километри, дебютиращият екипаж се отправи към рали Заарланд-Пфалц, което е първият кръг от германския рали шампионат. Първият ден от състезанието започна привечер с три етапа, за които Чеуон избра да кара внимателно и да сведе шансовете за грешка до минимум. Въпреки тежките 25 км от началото на състезанието, екипажът остана доволен от представянето на i20 R5 и бързо свикна с управлението на нощно и променливо време.

Вторият състезателен ден, Чеуон стартира още по-уверен и с повече газ по отсечките. 4х4 машината i20 R5 направи перфектно представяне и извоюва на екипажа 8-ма позиция в генералното класиране след 9-те съботни етапа. Чеуон и Мартин успешно избегнаха всички възможности за технически повреди и инциденти, които причиниха отпадането на много водещи екипажи от тежкото германско състезание.  Осмата позиция и етапните постижения определено са повод за радост от страна на програмата за пилоти на Hyundai Motorsport и обещава силен сезон за 2017 година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин