Новини » Пилотът на Audi Лукас Ди Граси стана шампион във Формула Е

Пилотът на Audi Лукас Ди Граси стана шампион във Формула Е

3107
2017

Шестото място на Ди Граси в Монреал се оказа напълно достатъчно за титлата на бразилеца

Пилотът на Audi Лукас ди Граси е новият шампион във Формула Е. Никога титлата в екологичната надпревара не е била толкова важна, колкото сега, тъй като сериите стават все по-атрактивни за производителите. Миналата седмица две германски премиум марки – Mercedes и Porsche, обявиха, че ще се включат във Формула Е. Audi вече има сериозен опит в нея – а вече може и да се похвали с първия си шампион в лицето на бразилския пилот.

За титлата по време на състезанието в Монреал на Ди Граси му беше достатъчна и шестата позиция. Миналогодишният шампион Себастиан Буеми (Renault e.dams), който беше другият претендент за отличието, преживя кошмарен ден. Първо швейцарецът стартира от 14-а позиция след грешка в квалификацията, беше участник в катастрофа в първата обиколка и накрая завърши едва 11-и, с което загуби шансове за титлата си. Буеми не успя да демонстрира стабилни нерви – за разлика от Ди Граси.

През сълзи на радост бразилецът сподели: „Няма нищо по-хубаво от това. Напълно го заслужавахме. Какъв невероятен ден. Изгубих гласа си.“ Победата във второто състезание в Монреал беше спечелена от Жан-Ерик Верн от тима на Techeetah. Французинът се наложи благодарение на перфектно изпреварване срещу Феликс Розенвкист. Третата позиция остана за Хосе-Мария Лопез.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ