Пикселите остават основен дизайнерски мотив за Ioniq

0811
2021

Hyundai разпространи първите тийзъри на концепция с името Seven, които вероятно разкриват дизайна на бъдещия електрически SUV Ioniq 7. Както името на прототипа, така и указанието, че става въпрос за SUV на електрическия бранд, ни карат да вярваме в това. Нещо повече: още със създаването на Ioniq през 2020 корейците представиха план за лансиране на новите си модели, в който фигурираше SUV под името Ioniq 7 – с премиера през 2024. Както и при Ioniq 5, чийто дизайн остана доста близък до концептуалния модел, вероятно и визията на „баткото“ ще бъде подобаващо футуристична.

Hyundai oстава верен на мотива с пикселите

За съжаление, тийзърите, които бяха разпространени, все още не разкриват достатъчно. Единствената снимка отвън показва част от предницата – и от нея се вижда, че Hyundai остава верен на „пикселния“ дизайн в моделите на Ioniq. Вероятно отгоре има непрекъсната светлинна ивица, съставена от много на брой малки квадратчета, a по-надолу откриваме вертикален светлинен модул – също на пиксели. Последният сякаш затваря голям отвор за въздух, чиято решетка е съставена от мрежа на квадратчета.

Извитият диван със скрито осветление вероятно няма да стигне до серийното производство.

Първите кадри от интериора изглеждат по-скоро като извадка от каталог за скъпи мебели. Според Hyundai вътрешността на автомобила щяла да има Lounge атмосфера. Но не може да се очаква, че футуристичният фотьойл или извитият диван ще oстанат в серийния модел – вероятно само устойчивите материали, за които корейците говорят. Прототипът ще бъде представен официално на 17 ноември 2021 г. на автомобилното изложение в Лос Анджелис.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин