Новини » Пикапът, който прави пици

Пикапът, който прави пици

0611
2018

Ако не можете да привлечете повече клиенти към своята пицария, то тогава осигурете повече пекарни! Това изглежда е девизът зад Pie Pro на Pizza Hut, което всъщност представява Toyota Tundra с автоматична роботизирана фурна за пици, монтирана в каросерията на пикапа. Aвтомобилът беше една от атракциите на SEMA.

В интервю за Bloomberg Николас Бъркиър, оперативен директор на Pizza Hut в САЩ, съобщи, че компанията е „погълната от идеята за подобряване на клиентското преживяване.“ „Колкото по-близко до домовете на хората или до мястото на доставка сме, толкова по-топла ще бъде храната, която предлагаме“, допълва още той.

Важно е да се отбележи, че думата „автономност“ създава определена комплексност, касаеща камиона, но двете компании са в процес на проучване на възможностите на иновативната концепция. Това се отнася до процеса на припопляне на пица, тъй като самата Toyota Tundra, която не отделя никакви вредни емисии, се управлява от човек. Стандартният за модела бензинов двигател е заменен с водородна клетка от Toyota Mirai, така че единственото нещо, което излиза от ауспуха на този пикап, е вода.

Що се отнася до пиците, те се съхраняват в хладилник, докато при необходимост роботизирана ръка не ги прехвърли от охладителя към обеозопасена фурна. Според The Verge, целият процес отнема от шест до седем минути и всичко се случва точно пред дома на клиента, за да се гарантира, че пицата ще бъде възможно най-гореща и свежа.

Колкото и разочароващо да звучи, все още няма данни за това кога точно може да видите автоматизирана фурна за пица на пътя близо до вас. Това означава, че автоматизираната доставката на храна дори само в една местност може да предизвика истински фурор.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин