Пикапите стават по-благородни

Fiat, Mercedes и Renault също искат да участват в разпределението на пазара на пикапи. През следващите години трите марки ще пуснат свой пикап с полезен товар от по един тон

0912
2015

Пикапите се считат за може би най-американските от всички модели. Сегментът на пикапите изживява бум и в Азия, Южна Америка  и Африка. Постепенно обаче автомобилите с открита товарна платформа и полезен товар от един тон бавно навлизат и в Европа.

Mercedes и Renault също се включват в играта

Един от новите заинтересовани от този сегмент е Mercedes. До 2020 г. „швабите” искат да предложат първия си пикап, като в това начинание те не са сами: Renault планира за следващата година своя първи модел с открита товарна площ, който вероятно ще носи името Alaskan – поне така се казваше показаната студия.

Третият производител в този съюз ще бъде Fiat – италианците вече показаха в Дубай модела Fullback. На европейските производители би трябвало да им е доста лесно с бъдещите пикапи: техниката на тези модели с тръбна рама, включващо се двойно задвижване и разполагащи с голям въртящ момент дизелови агрегати е здрава и изгодна. Всъщност Fiat ще бъде Mitsubishi L200 с нови одежди. Renault и Daimler пък ще използват техниката на своя партньор Nissan и специално модела Navara, който вече се предлага с голям брой асистиращи системи за водача и нов дизелов агрегат с работен обем от 2,3 литра и 190 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин