Пет факта за Nissan Re-Leaf

2310
2020

Nissan представи специална версия на своя електромобил Leaf, който би могъл да бъде спасителен автомобил в кризисни райони: Re-Leaf

1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА RE-LEAF? Нещо като мобилна електроцентрала за аварийно захранване в случаи на катастрофи и аварии. Като база служи Nissan Leaf+ Tekna. Високият автомобил има три контакта. Името на автомобила е игра на думи – Relief означава облекчение.  

2.КАК ФУНКЦИОНИРА СИСТЕМАТА? Благодарение на възможност за зареждане в две направления Re-Leaf може да дава на електрически уреди акумулирания ток.

3.КАКЪВ Е КАПАЦИТЕТЪТ НА RE-LEAF? Заредената литиево-йонна батерия (62 кВтч.) на Leaf+ може да осигури електроенергия на средностатистическо домакинство в продължение на 6 дни. Едновременно могат да бъдат свързани няколко електроуреда – например уред за дишане, прожекторна светлина или уред за готвене.

4.ЗАЩО ЕЛЕКТРОМОБИЛИ? Заради способността им да акумулират големи количества електрическа енергия. Nissan използват електромобили като устройства за даване на ток в аварийни ситуации още от 2011 г. – след цунами-катастрофата. Като цяло електромобилите са подходящи за тази дейност.

5.ЩЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ЛИ СЕРИЙНО RE-LEAF? Не, моделът ще си остане само прототип.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин