Пет употребявани роудстъра за до 10 000 лв.: Mercedes SLK (R170)

1006
2021

Чист въздух, удоволствие от шофирането и малко тегло – роудстърите дават усещане за свобода. Ще ви представим пет модела, които са станали доста достъпни.

Лятото е време за роудстъри. Никой друг не дава усещането за свобода, както откритите модели. При това през 80-те години бъдещето на тези модели не изглежда никак розово: прекалено старомодени, несигурни и непрактични, роудстър-легендите като MG MGB или Triumph Spitfire са спрени от производство. Докато през 1989 г. Mazda не представя MX-5. В сегмента настъпва еуфория. Много производители се обръщат към тези модели – сред тях и Audi, BMW и Mercedes.

Именно тези автомобили, произведени между 1990 и 2000 г. са доста изгодни. С максимум 10 000 лв. можете да осъществите мечтата си за роудстър. Представяме ви пет модела за сравнително малък бюджет!

Преди това още един съвет: на роудстърите не им е лесно – те дълго време престояват, без да се карат, но същевременно искат доста от своя притежател. Затова е важно да си осигурите поддържан екземпляр от надежден предишен собственик. САтойте далеч от чипосаните екземпляри. Внимавайте и за покрива от плат.

Mercedes SLK (R170): Когато SLK се появява през 1996 г., той предлага нещо различно: сгъваемият покрив го прави по-годен за употреба през зимата от конкуренцията. Диапазонът на мощността на двигателите е от 136 (SLK 200) до сериозните 354 к.с. (SLK 32 AMG).

Противно на първоначалните очаквания, конструкцията на покрива се оказва здрава. Отделете внимание на окачването. SLK ръждясва по-малко от останалите модели на Mercedes от тази ера. Въпреки това проверете внимателно дъното на автомобила, зоната около ключалката на задния капак, калниците и техните надвеси към броните.

Управлението на SLK е малко недиректно от днешна гледна точка. Затова пък кокпитът се отличава с успешен дизайн и добро качество. Цените стартират от около 6000 лв., а за около 4000 лв. повече ще получите и пробег под 100 000 километра. Скоро SLK ще стане олдтаймер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин