Пет типа задвижващи агрегати за новия Seat Leon


28
ян.
2020

SEAT представи днес изцяло новия SEAT Leon, автомобил, което има за цел да оживи компактния сегмент. Компанията е инвестирала повече от 1, 1 милиарда евро, за да изведе на пазара автомобили с по-ефективни двигатели, нови нива на свързаност и асистенция при шофиране, неповторима динамика и повече привличаща вниманието естетика. Изцяло новият SEAT Leon е проектиран, разработен и произведен в Барселона, в ценралата на марката в  Maрторел.

В основата на автомобила стои усъвършенстваната платформа MQB Evo, която предоставя размерите, гъвкавостта и адаптивността, необходим на дизайнерския екип, за да внесе подобрен усет за пропорциите в дизайна на автомобила от ново поколение. В своя вариант с 5 врати изцяло новият SEAT Leon е дълъг 4368 мм (+ 86 мм), широк 1800 мм (-16 мм) и висок 1456 мм (-3 мм). Междуосието е 2686 мм, което е с 50 мм повече от третото поколение SEAT Leon.

В своята Sportstourer версия изцяло новият Leon е дълъг 4,642 мм (+ 93 мм), широк е 1800 мм (-16 мм) и е висок 1448 мм (-3 мм). Междуосието е 2 686 мм, което е с 50 мм повече от предишното поколение.

Изцяло новата предна част на SEAT Leon осигурява по-голяма индивидуалност, с по-здрава триизмерна връзка между решетката и предните светлини. Предните LED фарове са изнесени назад, осигурявайки ефект на вежди, като правят автомобила незабавно разпознаваем за другите участници в движението.

Главният герой на интериора е централната 10-инчова мултимедийна система, която включва разпознаване на жестове, осигуряващи прецизно взаимодействие с пътниците и намаляване на броя на необходимите физически бутони. Въпреки че функциите, които са по-критични, остават контролирани от по-конвенционалните системи за взаимодействие.

Изцяло новият SEAT Leon съчетава привлекателен дизайн с практичност.Моделът с 5 врати предлага багажник с капацитет от 380 литра (идентичен с предишното поколение), докато Sportstourer предлага 617 литра капацитет на багажника, с 30 литра повече от предишното поколение.

Изцяло новият SEAT Leon: Осветява пътя в сегмента

Изцяло новият SEAT Leon прекрачва границите на възможното в сегмента с гамата от светлинни технологии, интегрирани както отвън, така и отвътре в автомобила.

Студеният бял светлинен цвят на опционалните full LED фарове, включващи подписа на марката, осигурява несравнима светлина, като в същото време интегрира всички важни функции: къси светлини, дълги светлини, дневни светлини и динамични мигачи.

Страничните огледала на автомобила включват интегрирани светодиодни индикатори, а автомобилите с full LED светлини включват светлините за добре дошли, които приветстват водача и пътниците, прожектиращи думата „Hola!“ върху земята, когато стартирате автомобила. Изцяло новият Leon включва също динамични LED мигачи, което прави посоката на движение на автомобила по-ясна и следователно по-безопасна.

Свързване: Първият напълно свързан автомобил на марката

Изцяло новият SEAT Leon е първият напълно свързан автомобил на марката. В сърцето на системата на Leon стои SEAT Digital Cockpit, който обединява 10,25” инструментален дисплей и система за информация и развлечения с висока резолюция. Стандартната мултимедийна система може да се похвали с 8,25-инчов екран със съвместимост с аудио смартфон, докато по-голямата 10-инчова екранна система предлага 3D свързана навигация, естествен гласов контрол, както и разпознаване на жестове за опростяване на взаимодействието с потребителя.

Изцяло новият SEAT Leon е разработен за реалния свят, с гама от задвижвания, които сега също включват три електрифицирани варианта, за да повишат ефективността още повече. Новото поколение компактни автомобили се възползват от бензинови (TSI), дизелови (TDI), с природен газ (TGI), mild-hybrid (eTSI) и plug-in hybrid (eHybrid) двигатели.

Новата гама от стандартните бензинови двигатели на Leon са с директно впръскване, турбокомпресори и осигуряват мощност между 66kW / 90PS и 140kW / 190PS, като включват 1.0-литрови трицилиндрови TSI (66kW / 90PS и 81kW / 110PS), които се използват в SEAT Leon за първи път и по-големи 1,5-литрови двигатели (96kW / 130PS и 110kW / 150PS). Върхът на пирамидата е 2.0-литровият TSI двигател с мощност 140kW / 190PS, комбиниран с трансмисия с два съединителя.

Дизелът остава важна технология за намаляване на въглеродните емисии, а изцяло новият Leon се възползва от три варианта за дизелови двигатели: всички 2.0-литрови TDI с мощност 85kW / 115PS и 110kW / 150PS.

Изцяло новият SEAT Leon има опция за CNG 1,5-литров TGI двигател с мощност 96kW / 130PS.

За първи път изцяло новият SEAT Leon обхваща и 48V хибридна технология eTSI, което позволява на компактния автомобил да осигури още по-високи нива на ефективност (1.0 TSI 81kW / 110PS и 1.5 TSI 110kW / 150PS, и двете предлагани изключително с трансмисията DSG). И тъй като SEAT разширява използването на електрификацията, четвъртото поколение Leon включва и усъвършенстван plug-in hybrid вариант. Той съчетава на 1,4-литров TSI бензинов електромотор, 13kWh литиево-йонна батерия и шестстепенна DSG трансмисия, осигуряваща 150kW / 204PS мощност и електрически пробег от около 60 км (WLTP).

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >