Пет звезди от Euro NCAP за новия Koleos


26
сеп.
2017

Новият Renault Koleos получи оценка от пет звезди след тестовете по безопасност, провеждани от независимата организация Euro NCAP. По отношение на активната безопасност, богатата гама стандартно оборудване на новия Koleos е допълнена с палитра от най-съвременните асистенти за подпомагане на водача (ADAS).

Високият резултат подчертава ангажимента на марката към безопасността, в частност с изцяло новия Koleos. Той предлага най-модерните технологии и премина безпроблемно новия протокол 2016 Euro NCAP тестове. Новият Koleos изпъква с резултат от 90% за защита на възрастни, 79% за деца, 63% за пешеходци и 75% за асистенти за безопасност.

Новият Koleos разчита на богатия опит на Renault в сферата на пасивната безопасност и се стреми към отлични резултати в независимите тестове на NCAP. На първо място, използването на специална стомана за рамката на двигателя и закалена стомана за пътническата клетка целят защита на купето в случай на силен удар. Следващите системи влизат в списъка на стандартното оборудване за безопасност: две адаптивни предни въздушни възглавници, които се раздуват в съответствие с вида на удара и позицията на пътника в автомобила; две странични въздушни възглавници за гръдния кош/раменете на пътниците; две въздушни завеси; предни и задни подглавници с функция за предотвратяване на камшичен ефект; предни седалки, предотвратяващи подхлъзването на тялото под предпазните колани; задни фиксатори Isofix за детски столчета i-Size. Всички предпазни колани са оборудвани с предобтегачи и ограничители на натоварването.

Когато стане въпрос за активна безопасност, гамата от стандартно оборудване на новия Koleos – контрол на сцеплението, последно поколение електронен контрол на стабилността (ESC), електронно разпределение на спирачното усилие и асистент за потегляне по наклон – е допълнена с палитра от най-съвременните асистенти за подпомагане на управлението (ADAS).

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин