Пет звезди в теста на Euro NCAP за новия New Opel Grandland X


6
сеп.
2017

В последните оценки за безопасността публикувани днес, Euro NCAP присъди на напълно новия компактен SUV Opel Grandland X (Sport Utility Vehicle) максималната оценка от пет звезди, базирана на добрите резултати от поведението на четирите зони за защита на пътниците, защитата на децата, защитата на пешеходците и асистентите за безопасност.

Euro NCAP тества също и опционалната система за автоматично аварийно спиране, която клиентите на Grandland X могат да поръчат допълнително към стандартното оборудване. Съгласно Euro NCAP, системата се справя добре в тестовете.

Освен системата за автоматично аварийно спиране, Opel Grandland X предлага още първокласни системи за асистенция и безопасност. Предупреждението за умора на водача може да установи наличие на типични знаци за умора и предупреждава  водача, че е добре да си взима почивка при дълги пътувания. Новият претендент на Opel в изключително конкурентния SUV пазар предлага и оптимално ниво на осветяване на пътя без заслепяване на останалите. Опционалните AFL LED предни светлини генерират ярка бяла светлина, която превръща нощта в ден и автоматично се адаптира към ситуацията на пътя.

За спокойствието на духа на водача на Grandland X грижа има и системата Opel OnStar. В допълнение към услугите като асистенция при откраднат автомобил и Wi-Fi Hotspot за изключително ниво на свързаност, персоналният асистент за свързаност и услуги може да помогне на уморените водачи да открият място за паркиране или да запазят стая в хотел. Ако се появи аварийна ситуация като катастрофа, “ангелът хранител” автоматично реагира, свързвайки пътниците в автомобила с полезен консултант, а не с машина.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин