Пет дизайнерски автомобила до 20 000 лв.: Volvo C30


21
юни
2021

Много стил за малко пари? Може ли нещо по-така? AUTO BILD ще ви представи пет модела, които демонстрират изискан стил в ежедневието – и струват под 20 000 лв. като употребявани

Съществуват автомобили, които печелят точки най-вече с практичността си – с вместимостта на багажника, с предлаганото място на втория ред, или например с удобното си качване. Съществуват обаче и кандидати като Peugeot RCZ, Volvo C30, DS5, Renault Laguna Coupe и Alfa Giulietta. Всичките те не са пазарни хитове, но това, че се срещат рядко и успешният им дизайн ги превръщат в индивидуалисти, които не са паркирани на всеки ъгъл.

Още един аргумент за покупка: търсенето на тези автомобили не е голямо. Избраните от нас пет модела струват под 20 000 лв. като употребявани.

Volvo C30: с C30 хората от Volvo пускат през 2006 г. отново компактен модел – след дългогодишна пауза. Продажбите не оправдават очакванията. Може би „шведът“ е прекалено скъп като нов автомобил за предлаганото си място (251 литра вместимост на багажника), тъй като задницата, която цитира моделите 480 и P1800ES коства доста от пространството. Феновете на дизайна прощават това. В техническо отношение C30 дели една и съща платформа с Focus MKIII, доста и от двигателите са от модела на Ford. Volvo допълва гамата с няколко по-големи агрегата. Диапазонът на мощността е от 100 до 230 к.с.

Във вътрешното пространство цари делова атмосфера, прекалената спортна обстановка е чужда на „шведа“. Седалките са по-скоро уютни. Нещо, което създава проблеми:  турбините на малките дизелови двигатели или инжекторите на дизеловите агрегати с пет цилиндъра. Има голям брой сервизни акции – преди покупка проверете, дали са минали.

Симпатичен детайл: „свободната централна конзола с поставка зад нея. Цените от години са ниски. При приблизително 6000 лв. е стартовата цена. За моделите T5 с мощен, но жаден 5-цилиндров турбо двигател се искат поне 12 000 лв.

Още по темата