Пет дизайнерски автомобила до 20 000 лв: Alfa Romeo Giulietta

2006
2021

Много стил за малко пари? Може ли нещо по-така? AUTO BILD ще ви представи пет модела, които демонстрират изискан стил в ежедневието – и струват под 20 000 лв. като употребявани

Съществуват автомобили, които печелят точки най-вече с практичността си – с вместимостта на багажника, с предлаганото място на втория ред, или например с удобното си качване. Съществуват обаче и кандидати като Peugeot RCZ, Volvo C30, DS5, Renault Laguna Coupe и Alfa Giulietta. Всичките те не са пазарни хитове, но това, че се срещат рядко и успешният им дизайн ги превръщат в индивидуалисти, които не са паркирани на всеки ъгъл.

Още един аргумент за покупка: търсенето на тези автомобили не е голямо. Избраните от нас пет модела струват под 20 000 лв. като употребявани.

Alfa Romeo Giulietta (Typ 940): моделът се произвежда между 2010 и 2020 г. Никой обаче не може да даде на този автомобил на Alfa 11 години. За разлика от предшественика – 147 – Giulietta се предлага само с пет врати. Дръжките на задните врати са скрити в задните колони.

За задвижването отговарят три бензинови и три дизелови агрегата, като диапазонът на мощността е от 105 до 240 к.с. За първи път при Alfa всички двигатели са турбо. Проблеми създават – досещате се – турбините. Също обичат да стачкуват: системите Start-Stop и автоматичните трансмисии с два съединителя, които допълниха асортимента от 2013 г.

Вътрешното пространство на Giulietta оставя доста противоречиво впечатление. Да, оформено е доста красиво, но качеството на материалите и предлаганото място не са на нужното ниво. Поне от Alfa не са пестили по отношение на оборудването: климатична инсталация, дневни светлини и задни светлини с LED-техника, както и бутона за регулиране на динамиката на Alfa D.N.A са винаги на борда.

Всичко друго, но не и евтин е цветът Rosso Competizione. Заедно със страничните огледала с алуминиеви капаци с струвал доплащане от 5000 лв. Днес употребяваните автомобили Giulietta стартират от около 10 000 лв. Който предпочита по-новите коли: на пазара има още доста  екземпляри на цена от 40 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин