Петерханзел поема контрола в „Дакар“

1401
2016

Вчера станахме свидетели на пореден обрат в ралито в участъка на известните пясъчни дюни Фиамбала. Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре спечелиха драматичния етап, поемайки лидерството с предимство от един час пред намиращите се на второ място. Екипажът с номер 302 записа своята 35-та в кариерата си етапна победа в Дакар.

Сирил Депре и Давид Кастера отбелязаха още едно чудесно представяне, въпреки че спряха, за да помогнат на Петерханзел и Котре по време на етапа. Тяхното второ най-добро време в етапа доведе до постигането на седмото финиширане на Peugeot 2008 DKR на първа и втора позиция в тазгодишния Дакар. Трети в етапа остана руснакът Владимир Василев с Toyota Hilux, следван от Нани Рома с Mini и Себастиан Льоб с Peugeot.

Карлос Сайнц и Лукас Круз потеглиха първи вчера сутринта, но трябваше да се откажат от всички свои надежди за победа. 30 километра преди финала на етапа, елемент между двигателя и предавателната кутия дефектира и испанският екипаж трябваше да изчака своя сервизен камион. Отборът направи всичко възможно, за да може те да стартират отново днес, но по-късно стана ясно, че те ще прекратят участието си.

Сайнц няма да може да продължи участието си в "Дакар"

Сайнц няма да може да продължи участието си в „Дакар“

Себастиан Льоб и Даниел Елена имаха тежък ден вчера. Те заседнаха след загасване на двигателя и се преобърнаха на таван след слизането от една дюна. Въпреки това, те записаха петото най-добро време в най-типичния рали-рейд етап на Дакар 2016.

Заради придошла река в края на трасето, етапът беше съкратен след километър 245 от планирани 278 километра.

Във временното класиране Петерханзел води с един час на Насер ал Атия с Mini, трети е южноафриканецът Жиниел де Вилиерс с Toyota. Четвърти и пети са съответно Мико Хирвонен (Mini) и Лерой Полтер (Toyota). Шести се движи Сирил Депре от тима на Peugeot.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин