Спорт » Петерханзел „взе“ 8-ия етап на „Дакар“

Петерханзел „взе“ 8-ия етап на „Дакар“

1501
2018

По време на втората част от маратонския етап на тазгодишното рали Дакар, състезателите потеглиха по 498-те състезателни километра (в това число и преминаване през най-високата точка в ралито на 4786 метра), без обичайната подготовка след среднощното сервизно обслужване. Екипажите на отбора PEUGEOT Total се справиха с предизвикателството по перфектен начин: Карлос Сайнц / Лукас Круз продължават да водят в общото класиране, а Стефан Петерханзел / Жан- Пол Котре и Сирил Депре / Давид Кастера се възстановиха от вчерашните си закъснения с финиширане на първа и втора позиция в етапа: четвъртата двойна победа за Peugeot. В общото подреждане обаче на втора позиция е пилотът на Toyota Насър Ал Атия, който остана трети в етапа.

Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре направиха завръщане спрямо времето което загубиха вчера, като постигнаха втората си етапна победа през тази година и 40-та за Петерханзел на етап на Дакар с автомобил. Водейки от третата контролна точка със своето Peugeot 3008DKR Maxi, те намалиха разликата си от втората позиция в общото класиране на малко повече от седем минути. Жертвайки се, за да помогнат на френските си колеги вчера, Сирил Депре / Давид Кастера се завърнаха с едно от най-добрите времена и заеха втората позиция на етапа, като бяха само 49 секунди по-бавни от Петерханзел / Котре.

Сега с голяма преднина в челото на общото класиране след победата си във вчерашния етап, Карлос Сайнц и Лукас Круз заложиха на сигурно днес, особено след като трябваше да тръгнат първи. Испанското дуо постигна петото най-добро време (след пилота на Toyota Тен Бринке) и в момента преднината му е 1 час 6 минути и 37 секунди. Утрешният Етап 9 между Тупица в Боливия и Салта в Аржентина беше отменен поради силния дъжд. Условията направиха изграждането на удовлетворяващ бивак в Тупица трудно, заплашвайки да направят маршрута, планиран от организаторите, непрактичен. Вместо това, състезателите и техните поддържащи екипи ще пътуват до Салта по свързващ път.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ