Пернишки ласки в NASCAR (ВИДЕО)

Пилотите в NASCAR са известни в целия свят като корави типове. След състезанието в Лас Вегас обаче битката излезе извън трасето...


13
мар.
2017

В NASCAR мелето е не само на пистата: вчера Кайл Буш (Joe Gibbs Toyota) и Джоуи Логано (Penske Ford) се сбиха. В силовата разправа участие взеха и момчета от отборите. Но какво причини това? Двамата пилоти водеха тежко съревнование във финалната фаза на надпревара, при което колите им на няколко пъти имаха контакт. След това последва по-силен удар и Буш се завъртя и така Логано „разчисти“ пътя пред себе си. След това Буш коментира: „Той ме избута. Джоуи винаги кара така. Но ще си получи заслуженото.“ Логано се защити: „Това беше Racing в тежка форма и не съм целял да го завъртя. Кайл и аз обикновено се оправяме добре на трасето.”

NASCAR винаги са имали лоша слава. Сериите са създадени от контрбандисти, които използват тунинговани автомобили, за да бягат от полицията. Големите катастрофи винаги са съпътствали надпреварата, а един от създателите на шампионата – Бил Франс, дори казва за инцидентите: „За това шоу би трябвало дори да давам допълнителни награди на пилотите.“ В наши дни обаче нещата не стоят по този начин – инцидентът ще бъде разследван и може да се стигне до налагане на глоби.

Иначе 2501-вото състезание от NASCAR беше спечелено от Мартин Труекс-младши (Furniture Row Toyota). Труекс се превърна в първия пилот, триумфирал и в трите етапа на състезанието (форма, въведена тази година). За всеки етап победителят получава бонус точки.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >