Пенсията на бившия шеф на VW: 3100 евро на ден!

Договорът на бившия шеф на VW Мартин Винтеркорн изтече на 31-и декември 2016 г. Някои медии съобщават, че високопоставеният мениджър ще получава пенсия от 3100 евро на ден


4
ян.
2017

Подалият оставка заради Дизелгейт шеф на Volkswagen Мартин Винтеркорн (69) изглежда ще се радва на спокойни старини. Договорът на високопоставения мениджър с концерна изтече официално в края на миналата година. Т.нар. „пенсия“ на Винтеркорн е на база на 70 процента от последната му годишна заплата – и се равнява на 1,2 млн. евро или на 3100 евро на ден. Поне такава информация изнесе BILD. Други „важни клечки“ от концерна очакват близки до тази суми за спокойни старини. Говорител на VW обаче каза, че компанията нямало да коментира подробности около договорите на служителите.

Винтеркорн се оттегли от поста си през септември 2015 г. във връзка с големия скандал около манипулациите по дизелови модели. С него започна най-тежкият период в историята на компанията – съпътстван от обезщетения за милиарди, съдебни процеси и програма за серия от икономии. В тази връзка имаше много критика по отношение на солидните възнаграждения на мениджмънта на VW.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин