Пенсията на бившия шеф на VW: 3100 евро на ден!

Договорът на бившия шеф на VW Мартин Винтеркорн изтече на 31-и декември 2016 г. Някои медии съобщават, че високопоставеният мениджър ще получава пенсия от 3100 евро на ден


4
ян.
2017

Подалият оставка заради Дизелгейт шеф на Volkswagen Мартин Винтеркорн (69) изглежда ще се радва на спокойни старини. Договорът на високопоставения мениджър с концерна изтече официално в края на миналата година. Т.нар. „пенсия“ на Винтеркорн е на база на 70 процента от последната му годишна заплата – и се равнява на 1,2 млн. евро или на 3100 евро на ден. Поне такава информация изнесе BILD. Други „важни клечки“ от концерна очакват близки до тази суми за спокойни старини. Говорител на VW обаче каза, че компанията нямало да коментира подробности около договорите на служителите.

Винтеркорн се оттегли от поста си през септември 2015 г. във връзка с големия скандал около манипулациите по дизелови модели. С него започна най-тежкият период в историята на компанията – съпътстван от обезщетения за милиарди, съдебни процеси и програма за серия от икономии. В тази връзка имаше много критика по отношение на солидните възнаграждения на мениджмънта на VW.

Още по темата

Card image cap
Aгресивното шофиране е заразително

3
дек.
2015

Поведението един шофьор може да накара друг да шофира по-опасно – или по-спокойно

Card image cap
Хардкор Ferrari 488 GTB

29
ное.
2016

Scuderia, Speciale или GTO? Все още нямаме идея как ще се казва хардкор версията на Ferrari 488 GTB. Тя ще бъде лансирана към края на 2017 г.

Card image cap
И Торино забранява дизелите

22
февр.
2017

„Ветото“ е наложено и върху автомобилите, отговарящи на екологичните класове Евро 5 и Евро 6

Card image cap

В последния брой:

Архив >