Певицата Алекс Раева е новият навигатор на Васил Жеков

Двамата ще участват в сезон 2016 на Hyundai Racing Trophy


28
мар.
2016

Александра Раева ще е новият навигатор на пилота Васил Жеков в предстоящия сезон на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. Въпреки че е известна като певица и водеща, тя признава, че екстремните спортове са й страст – четири години е била ски състезателка, а голямото й хоби е гмуркането.

„Васил Жеков лесно ме убеди да участвам в Hyundai Racing Trophy, защото аз му се доверих като на педагог. Подходът му е изключителен за една жена, която се страхува от скоростите. Въпреки че съм адреналинов тип, трудно мога да се доверя на някого, сядайки в колата му, той да започне да дрифти или да върти колата и аз да съм сигурна. При него беше мигновено чувството, което създаде в мен и наистина нямаше момент на замисляне дали да го правя или не. В неговите ръце съм. Харесва ми това, че поемам голяма отговорност, че нещата зависят и от мен и съм 100% отдадена. Като цяло тази материя ми е много трудна – да преценявам сама кой завой какъв е, разстояние, но в момента се уча и мисля, че това ще се усвои. Също така според мен е важен ритъмът и усетът на двама души, за да се постига успех.“, коментира Алекс Раева.

Новият екипаж признава, че с нетърпение очаква старта на сезона за Hyundai Racing Trophy и използват всяко свободно време, което имат, за да тренират заедно.

„Когато имаме възможност ходим по отсечки и се учим не само на записи по специални етапи, а и на пътната книга. Но Алекс се справя отлично. Мога да кажа, че още от началото тя просто пое материала и го прие доста сериозно. Първият тест, на който отидохме беше да видя дали става за навигатор – става ли й лошо, дали ще я е страх в колата, ще ми има ли доверие и дали ще може да започне да чете в супер екстремна ситуация с високи скорости. Тя се справи отлично, доста впечатляващо. Има заложени неща, които на мен ми трябваха. Оттук нататък Алекс е в мои ръце да я обуча на професионално ниво. Също така не съм чувал човек,  който да каже „Аз обичам да поемам отговорност”. Това е качество на навигатор, което е задължително и тя го има.“, коментира пилотът Васил Жеков.

Алекс Раева сподели още, че е експанзивна личност, която обича да шофира много бързо и затова е предпочела да влезе в професионалните среди. Затова тя ще участва в предстоящите рали състезания на Hyundai Racing Trophy, за да може да задоволи това свое желание, но вече на определени места при обезопасени условия.

 

Още по темата

Card image cap
Българи на старта на най-голямото оф-роуд състезание в Европа

22
юни
2016

10 дни остават до старта на рали Breslau Poland 2016

Card image cap
GT World Cup: да спечелиш по таван

21
ное.
2016

Лауренс Вантоор грабна победата в състезанието за GT World Cup в Макао след зловеща катастрофа – и след като загуби лидерската си позиция!

Card image cap
500 000 лв. за Integrale-то на Канкунен

4
авг.
2017

Lancia-та от група гр.А постигна рекордно висока цена в рамките на Silverstone Classic Race Car Sale

Card image cap

В последния брой:

Архив >