„Патешката опашка“ се завръща: Porsche готви версия на 911 с ретро визия

2604
2022

Porsche работи върху специална модификация на актуалното 992. За първи път след повече от 10 години пауза 911 ще бъде предлагано като Sport Classic. Фотография на лимитираната версия се появи в Instagram, като разкрива, че най-новата генерация на култовия спортист ще изглежда невероятно в ретро одежди.

Точно за 50-годишния юбилей на 911 Carrera RS 2.7 Porsche пуска и „Sport Classic“ Edition на 992. Както и при оригинала от 70-те години, най-атрактивният дизайнерски елемент по каросерията ще бъде спойлер, който прилича на патешка опашка (оттам идва и прякорът). Иначе специалната „11-ка“ ще бъде решена в сив цвят Sport Classic, с декоративни състезателни ивици и добавка за покрива. По този начин машината напомня на първото Sport Classic, използващо базата на 997. Изглежда, броните са взети от моделите Turbo. Джантите също трябва да напомнят на първообраза със своя стил а ла Fuchs.

Боята е „забъркана“ специално за лимитираната версия.

Ретро чар в интериора

Отвътре типичната пепитена шарка на тапицерията е комбинирана с кафява кожа. На „изтеклите“ снимки се вижда автомобил с ръчна трансмисия, което ще се хареса на феновете на пуританските спортни автомобили. Освен със специален оборотомер и нови показания в дигиталното табло, моделът разполага и с нови надписи и плакети във вътрешното пространство.

Атмосферата в кокпита е достойна за специален модел.

Ограничени бройки без 4х4-задвижване

Съгласно блога Carscoops за задвижването ще се грижи 3-литровият „шестак“ от Carrera GTS. Той ще генерира 480 к.с. и максимален въртящ момент 570 Нм. Според други източници обаче под задния капак на Sport Classic щял да работи 3,7-литров битурбо агрегат с 550 „коня“. Носят се слухове, че специалната версия щяла да бъде пусната в серия от едва 1250 бройки. Предшественикът беше произведен в тираж от едва 250 екземпляра, които се разпродадоха много бързо.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин