Патентни изображения разкриват визията на бъдещите електрически Volkswagen-и?

Прототипът ID нямаше огледала. Този няма предно стъкло.

2110
2016

В резултат от скандала с дизелови емисии, от Volkswagen обявиха намерението си да се пренасочат към електрифицирани и автономни превозни средатва. Autocar разкри патентовано изображението на ниско купе с вдигащи врати, което изглежда като наследник на показания от Volkswagen в Париж напълно електрифициран ID. Членове на форума VWVortex дори успяха да се “доберат“ до скици на още няколко превозни средства, посочени в заявката за патента.

Обединяващият елемент на прототипните изображения е отсъствието на предно стъкло. Това може да загатва за известна автономност, но едва ли подобна „фасада“ ще присъства във финализираните модели на пазара. В момента от Volkswagen разработват редица нови автономни системи. Изглежда най-малко един от моделите ще има издадена „перка“ за по-добра аеродинамиката.

Никакви технически характерискити не са разкрити за момента, въпреки че вероятно от VW ще използват гъвкава EV-платформа с възможност за разработка на много модели. Вероятно електромобилите ще комбинират електромотора със 168 конски сили на прототипа с ниско позиционирана батерия.

Доста възможен е и сценарият, при който тези изображения представяват нищо повече от „драсканиците“ на дизайнерите на VW. Със същия успех това могат да бъдат скици на концептуални автомобили, модели, или дори кино реквизит. И дори тези изображения наистина да разкриват бъдещ продукт на автомобилния гигант, не очаквайте да го видите по пътищата скоро.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин