Папата ще се вози на Dacia

2811
2019

Groupe Renault подарява на Негово Светейшество папа Франциск Dacia Duster, специално проектирана за нуждите на папата. Автомобилът е доставен днес на Светия отец от Кристоф Дриди, управляващ директор Groupe Renault Румъния и изпълнителен директор Dacia, и от Ксавие Мартине, генерален мениджър Groupe Renault Италия, по време на посещение в резиденцията на папата във Ватикана.

„Папамобилът“ е с бял екстериорен цвят и бежов интериор. Моделът, базиран на Dacia Duster, е дълъг 4,34 метра и широк 1,80 метра.

Автомобилът е трансформиран от екипите на отдела за прототипи и отдела за специални нужди Dacia в Румъния, в сътрудничество с Romturingia. Тази адаптирана версия има 5 места, едно от които представлява удобна седалка на задния ред. Автомобилът интегрира специфични решения и аксесоари, специално проектирани, за да го направят подходящ за нуждите на Ватикана: голям панорамен покрив, подвижна стъклена надстройка, 30 мм по-нисък просвет, за по-лесен достъп до купето, както и вътрешни и външни опорни елементи.

Подарявайки „папамобил“ на Ватикана, Groupe Renault предава своя опит като автомобилен производител в услуга на нуждите на папа Франциск.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин