/ Пазете се от този нов трик на крадците!

Пазете се от този нов трик на крадците!

Собствениците на автомобили винаги трябва да бъдат нащрек, защото напоследък крадците стават все по-изобретателни

Крадците са не само смели и безскрупулни, но често пъти – и много изобретателни. Те винаги имат нови идеи, когато искат да си присвоят чуждо имущество. Собствениците на автомобили трябва да бъдат изключително внимателни, защото в много случаи престъпниците прилагат нестандартни подходи, за да се докопат до плячката си.

Два перфидни трика

Вече сме ви разказвали за номера с бутилката вода – идеален пример за изобретателността на крадците, както и за това колко прости и ефективни могат да бъдат понякога техните трикове.

Предупредихме и за т.нар. „CAN Injection“, която автоджамбазите използват, за да надхитрят електрониката на автомобила. С този номер Toyota може да бъде задигната само за две минути – като крадците проникват в системата през фаровете.

Но скорошни случаи от Северна Германия също са тревожни за собствениците на автомобили. В момента полицията в Любек предупреждава за ново хрумвавне на криминалния контингент. В два случая били ограбени лица, изтеглили големи суми пари в брой от сметките си – а след това си тръгвали с автомобил.

Спукани гуми

За да се доберат до плячката, крадците дупчат гумите на клиентите на банката. След това тръгват след жертвата си, докато тя спре да провери гумата. Именно тогава извършителите се промъквали, задигали оставените в автомобила пари и изчезвали. Полицията все още изяснява дали и двете кражби са извършени от едни и същи лица и търси свидетели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин