Павлин Пенев спечели първи кръг от Български дрифт шампионат


13
май
2019

Павлин Пенев (BMW Е30) взе победата в първи кръг от Български дрифт шампионат на писта „Бършен“ в град Сливен.

Пилотът на АСК „Търново Моторспорт“ и шампион за 2018 за пореден път доказа своята скорост и прецизност, извоювайки първата си победа след зимната пауза в клас Pro 1 на Български дрифт шампионат.

Негови подгласници след натоварения с екшън уикенд са Недко Буюклиев-Базата (BMW Е30) и Костадин Патриков (Nissan S14), като и двамата показаха атрактивна и конкуретна езда, преборвайки се срещу преките си конкуренти в батълите.

Представителят на АСК „Скорпион“ Веселин Стойчев (Nissan 200SX), оглави клас Pro 2, давайки сериозна заявка за атака на титлата през този сезон. Светослав Деков (BMW E30) започа със силно представяне, но на финалната битка не успя да се справи срещу Стойчев, което му донесе и второто място. Третото място е за Николай Йоргов (BMW Е30), който успя да се пребори с Ивайло Спадолиев (BMW Е30 Coupe) в битката на „губещите“.

Организаторите в лицето на АСК „Скорпион“ и Община Сливен се постараха да превърнат състезанието в един дрифт празник, факт, който бе оценен от множеството публика на трасето, както и по време на преминаващия през Сливен парад.

Още по темата

Card image cap
CLIO R.S.16: Нов концептуален автомобил, който ще демонстрира опита на Renault Sport

30
май
2016

Концептуалният автомобил отбелязва 40-та годишнина на Renault Sport и завръщането във Формула 1. Моделът използва най-мощния двигател от гамата на Renault,и се откроява сцветовете на болида R.S. 16F1. Clio R.S. 16 ще бъде представен по време на бляскавата надпревара Grand Prix в Монако този уикенд.

Card image cap

В последния брой:

Архив >